Resmi Gazete'de yayımlandı. Yerel ve ulusal gazetelerin satış fiyatının alt sınırı değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre yılbaşı itibarıyla yerel ve bölgesel gazetelerin en düşük satış fiyatı KDV dahil 4 TL olacak. Yaygın gazetelerin en düşük satış fiyatı ise 6 TL olacak.

Google Haberlere Abone ol
Resmi Gazete'de yayımlandı. Yerel ve ulusal gazetelerin satış fiyatının alt sınırı değişti
AA

Resmi Gazete'de 'Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayımlandı.

Buna göre gazetelerin her yayım gününe ait sayısının ilk sayfasında belirtilmesi gereken satış fiyatı, katma değer vergisi dahil yerel ve bölgesel gazetelerde 4 TL, yaygın gazetelerde 6 TL'den az olamayacak.

Gazetelerin satışına dair düzenlenen komisyonsuz faturalar ise fiili satış hesabında dikkate alınmayacak.

BİK ANALİTİK KULLANIMI ZORUNLU

Yönetmeliğe göre, bugün itibarıyla internet haber siteleri, mülkiyeti ile isim hakkı Basın İlan Kurumu'na (BİK) ait, ziyaretçi trafik bilgilerini toplayan ölçüm aracı BİK Analitik'i kullanmak zorunda olacak.

BİK Analitik'in çalışması için gerekli tedbirleri almayan ya da engelleyici faaliyetlerine son vermeyen internet haber sitelerinin trafik verileri sıfır kabul edilecek ve ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek BİK Analitik'in kullanım koşulları ve teknik ayrıntılar, Kurum'un internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin