Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem uyarısı! Doğu Anadolu'daki illere dikkat çekti!' İşte o iller

Son dönemde Türkiye'nin gündemine yerleşen ve art arda gelen deprem haberleri vatadandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, "Türkiye şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içinde" diyerek kritik bir uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem uyarısı! Doğu Anadolu'daki illere dikkat çekti!' İşte o iller

TGRT'te haberde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ercan; Ercan, Doğu Anadolu’da da Hakkari, Varto, Muş, Erzincan hattının gergin olduğuna bu bölgede bir deprem beklediklerinin altını çizdi.

AĞRI YANARDAĞI HAREKETLİ

Ağrı yanardağının harektli olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan, "Ağrı yanardağının şu anda içinden gürültüler geliyor. Keza Tendürek yanardağı ve Nemrut yanardağı şu anda diri. Onlar hem deprem üretiyorlar hem de türüne göre akışkan ya da patlamalı etkinliğe geçmesi her zaman için beklenebilir. Yani onlar sönmüş ya da ölü yanardağ değil. Her zaman üretebilir onlar. Ama bunlar için Bir jeofizik ağı şart.

'YANARDAĞLAR DEPREM ÜRETİR'

Dünyanın her yerinde yanardağlar dinlenir. Etkinlikleri nasıldır değildir. Çünkü yanardağlar hem deprem üretirler, hem lav akıtırlar, hem de kül çıkarırlar. O küller boğucu, yakıcı olabilir. Yanardağlar sesini çıkarmıyor diye yan gelip yatmamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ercan, son olarak Marmara için ise "Gergin değil, İstanbul etkilenmez" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin