PKK'nın açıklaması sonrasında 8 yıldır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş da bir açıklama yapmış ve Demirtaş'ın açıklaması DEM Parti tarafından duyurulmuştu.
Demirtaş açıklamasında "Sırrı Bey’in acısı ve hatırasıyla beraber barış için atılan adımların umudunu bir arada yaşıyoruz. PKK’nin kongre sonuçları vesilesiyle, bu kararı alan PKK yönetimine, emeği geçen başta Öcalan olmak üzere Cumhurbaşkanına, Bahçeli’ye, Özel’e ve DEM Parti yönetimine, tüm siyasi parti genel başkanlarına, özellikle de Ahmet Türk’e ve Pervin Buldan’a teşekkür ediyoruz. Bu tarihî adımı Sırrı Bey’in hatırası doğrultusunda atılmış büyük bir adım olarak coşkuyla karşılıyoruz. Artık huzurun, refahın, demokrasinin, özgürlüklerin hayata geçmesi, Türkiye’nin her açıdan büyümesi için el birliğiyle, samimiyetle çalışma zamanıdır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan kongre fotoğrafları servis edilirken bir kişinin görüntüsü dikkat çekti. Açıklama YouTube üzerinden yayın yapan İbrahim Halil Baran tarafından duyuruldu.
Fotoğraftaki kişi ise Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş...