Peş peşe heyelanlar. Milletvekili mahsur kaldı. Tren raydan çıktı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Şavşat’tan Artvin’e geçerken yola düşen kayalar nedeniyle mahsur kaldı. Zonguldak - Karabük arasında kömür taşıyan yük treni, heyelanla birlikte demiryoluna düşen kaya parçaları nedeniyle raydan çıktı. İki kent arasındaki demiryolu ulaşımı durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
Peş peşe heyelanlar. Milletvekili mahsur kaldı. Tren raydan çıktı

CHP Milletvekili Bayraktutan Şavşat ve Ardanuç ilçelerini ziyaret etti. Çalışmaların ardından Artvin Merkeze dönüş yolunda heyelan nedeniyle kapanan yoldan geçilememesi üzerine Bayraktutan, geceyi Ardanuç’ta geçirdi.

“İLLA BİR CAN MI KAYBETMEMİZ GEREKİYOR?”

Yol çalışmalarının devam ettiği bölgede açıklama yapan Bayraktutan şöyle konuştu:

“Akşamdan beri ne yazık ki Şavşat-Artvin karayolu kapalı. Artvin’in kaderi ne yazık ki bu yol üzerinde heyelanların gelmesi. Karayolları çalışanları insanüstü gayretle çalışma ve çaba gösteriyorlar, ama ne yazık ki bu kentin kaderi, bu kara kader yok olmuyor. Bu konudaki Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’na, TBMM’ye vermiş olduğumuz bütün soru önergeleri cevapsız, yanıtsız kalıyor. Bu sorunun halledilebilmesi için illa bir canı mı kaybetmemiz gerekiyor? Yetkililerin duyarlılık göstermesini ve sürecin sonuçlanmasını talep ediyoruz.”

TREN RAYDAN ÇIKTI

Zonguldak Karabük arasında kömür taşıyan yük treni, heyelanla birlikte demiryoluna düşen kaya parçaları nedeniyle raydan çıktı. İki kent arasındaki demiryolu ulaşımı durduruldu.

Olay, akşam saatlerinde Karabük'ün Yenice ilçesi Balıkısık Köyü mevkisinde meydana geldi. Demiryoluna heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü. Tren yolu kapanırken, Zonguldak'tan Karabük'e kömür taşıyan yük treni, raylara düşen kaya parçalarından dolayı raydan çıkarak durabildi. Kazada makinistler yaralanmazken, iki kent arasındaki demiryolu ulaşımı durduruldu.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin