Peş peşe depremler. 'Tipik artçı değil' diyerek uyardı. O ilde oturanlar dikkat

Son 24 saattir Malatya'da peş peşe depremler yaşanıyor. 4 üzerinde yaşanan iki deprem ise şiddetli sarsıntıya neden oldu. Depremler ilde yaşayan vatandaşları korkuttu. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise yaşanan sarsıntılarla ilgili uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Peş peşe depremler. 'Tipik artçı değil' diyerek uyardı. O ilde oturanlar dikkat

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bugün 12.34'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem şiddetli sarsıntıya neden oldu. Deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Malatya'da dün de 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu depremin saati 10:55, merkez üssü Doğanşehir olarak açıklandı.

Yaşanan depremler sonrasında deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy değerlendirmelerde bulundu. Ersoy katıldığı canlı yayında "Diri fay haritasında burada fay gözükmüyor ama bu olmadığı anlamına gelmez. Bu büyüklükteki depremde bir yıkım beklenmez. Malatya'da hem Malatya fayı, hem de Doğu Anadolu fayı var. İkisinin arasında olmuş, burada fay gözükmüyor ama olabilir. Bu deprem için 5'in üzerinde diyen yerler var. Şiddetli hissedilmiş. Bu depremler bir süre devam edecek. Tipik bir artçı değil bu. Önemli bir fay da gözükmüyor haritalarda. Daha küçük bir fay olabilir burada. Büyük fay zonları üzerine denk gelmiyor. İlginç buluyorum ben, tipik bir artçı deprem diyemiyorum ben. Hasarlı binaların yanında içinde olmak çok tehlikelidir. Deprem bir an değil bir süreçtir. Tamamen geldi geçti diyebileceğim bir yer değil. Durduk yere peş peşe depremlerin olması bir anlam taşıyabilir. İzlenmesi gereken bir yer. Bundan küçük depremler meydana gelirse bu müstakil bir depremmiş diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler deprem malatya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin