Pervin Buldan'a suikast iddiası! DEM Parti'den Açıklama Geldi

Sırrı Süreyya Önder'in kalp rahatsızlığı sonrası ani ölümü sonrasında 2 Nisan'da makam aracına yönelik bir düzenek yerleştirildiği açıklanmıştı. Önder'e yönelik suikast iddiaları gündemdeki yerini korurken İmralı heyetinde yer alan bir diğer isim Pervin Buldan'ın aracına Roma'da 11 Nisan'da şüpheli bir aracın çarptığı iddia edilirken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de "Pervin Buldan’ı koruyalım" uyarısında bulundu. Buldan'a suikast iddialarıyla ilgili DEM Parti'den de açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Pervin Buldan'a suikast iddiası! DEM Parti'den Açıklama Geldi

Türkiye, "Terörsüz Türkiye" projesinde sona gelirken, terör örgütü PKK'dan da yakın zamanda silah bıraktığına ve fesih kararı aldığına dair açıklama bekleniyor.

Abdullah Öcalan ile görüşen heyette yer alan Sırrı Süreyya Önder'in kalp rahatsızlığı geçirip hastanede uzun bir tedavi sonrasında hayatını kaybetmesinden sonra akıllara terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yaptığı uyarı geldi.

Öcalan, Sırrı Süreyya Önder ile olan bir görüşmesinde Pervin Buldan ve Önder'i kastederek "size suikast düzenleyebilirler" demişti. Öcalan'ın bu uyarısı Doğu Perinçek'in de bu sözleri aktarması sonrasında Sırrı Süreyya Önder'in aracına yönelik 2 Nisan 2025'te bir düzenek yerleştirildiği ortaya çıktı. DEM Parti de bir açıklama yapıp olayı doğruladı.

İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder'in ani ölümü sonrasında şimdi de aynı heyette yer alan Pervin Buldan'la ilgili önemli bir iddia dile getirildi. Gazeteci Ahmet Dicle, Pervin Buldan'ın aracına Roma'da şüpheli bir aracın çarptığını açıkladı.

PERVİN BULDAN'IN ARACINA ÇARPTI

Terör örgütüne yakın bir kanalda konuşan Dicle, Sırrı Süreyya Önder’e yönelik 2 Nisan’daki suikast girişiminin ardından benzer bir olayı Pervin Buldan'ın da yaşadığını belirtti.

Dicle, 11 Nisan'da Roma'da Pervin Buldan'ın bulunduğu aracın, karşı yönden gelen şüpheli bir araçla çarpıştığını ve Buldan'ın oturduğu kısmın hasar gördüğünü söyledi.

Bu iddiayı gazeteci Barış Yarkadaş da dün katıldığı TGRT ekranlarındaki yayında dile getirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de "Bir devir kapanıyor PKK silah bırakıyor" yazısının sonunda "Kimseye korku vermek istemem ama Sırrı Süreyya Önder’i kaybettik ama Pervin Buldan’ı koruyalım." uyarısında bulundu.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da bugün bir basın toplantısı düzenledi ve bu konuyla ilgili soruya yanıt verdi. Doğan, "Pervin Buldan’ın İtalya’da kaza geçirdiğine ilişkin haberler çıktı. Bir trafik kazası oldu ama suikast olduğu haberleri doğru değildir. Aracı kullanan arkadaşımızın ters yöne girmesiyle olan bir kazadır, maddi hasar olmuştur." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin