Pazartesi, Salı, Çarşamba İstanbul'da kar var. Meteoroloji ve AKOM'dan sonra Kerem Ökten'den de uyarı geldi

Meteoroloji ve AKOM'dan sonra hava durumu paylaşımı yapan Kerem Ökten de İstanbul'da kar yağışı için tarih verdi uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Pazartesi, Salı, Çarşamba İstanbul'da kar var. Meteoroloji ve AKOM'dan sonra Kerem Ökten'den de uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kar yağışı uyarısında bulunmuştu.

Bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden geldi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının kent genelinde etkili olacağı kaydedildi. Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği ve 9 Ocak Salı günü kentin yükseklerinde, 10 Ocak Çarşamba günü de kent genelinde gerçekleşmesi beklendiği ifade edildi.

KEREM ÖKTEN DE DUYURDU

Hava durumu paylaşımları yapan Kerem Ökten de sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu ve İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarih hakkında net bilgi verdi.

Öktem "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün.." dedi.

"Yeni hafta kar taneleri ile başlıyor. Pazartesi gecesi İstanbul'a ilk kar taneleri düşecek. Kar yağışı Salı ve Çarşamba günleri de devam edecek; fakat kar, gündüzleyin don yapmayacağı için ulaşımda fazla sıkıntı yaratmayacak gibi görünüyor. Gece saatleri sıkıntı oluşabilir..." diyen Kerem Ökten, "Kar haritaları Ülke geneline kar yağışlarını müjdeliyor. Takibe devam ediyorum..." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin