Parktaki sokak köpeklerine silah ile ateş eden kişiye 11 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Ümraniye'de parktaki sokak köpeklerine silahla ateş açıp duruma tepki gösteren bir vatandaşı da tehdit eden Sinan Doğan’ın 5 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapsi istendi

Google Haberlere Abone ol
Parktaki sokak köpeklerine silah ile ateş eden kişiye  11 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Ümraniye'de parktaki sokak köpeklerine silahla ateş açıp duruma tepki gösteren bir vatandaşı da tehdit eden Sinan Doğan Anadolu 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Doğan hakkında silahla tehdit suçundan dava açılmış ise de bu suçun sanık tarafından reddedildiğini ve müştekinin soyut iddiaları dışında sanığın savunmasının aksi kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirtti. Mütalaada sanığın ‘silahla tehdit’ suçundan beraatine karar verilmesi istendi.

Mütalaada sanık Doğan’ın ‘6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ ve ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na Muhalefet’ suçlarından ise 5 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

"KÖPEK SALDIRIRSA ÖLDÜRMEK İÇİN SATIRLA GEZİYORUM"


Mütalaanın ardından  savunma yapan  Sinan Doğan “Benim panik atak hastalığım vardır. Bu hastalık köpeklerin benim üzerime gelmesi halinde kötü etkiler uyandırmaktadır. Bundan sonra köpeklerin yeniden saldırması halinde tekrardan kendimi savunacağım. Ben satır ile geziyorum. Köpek saldırırsa öldürmek için bu şekilde geziyorum” dedi.

AVUKATI DA TEHDİT ETTİ

Duruşmada söz alan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarından Hafize Hilal Koçak, sanığın duruşma salonu dışında kendisini tehdit ettiğini ve duruşma listesinden adının olduğu kısmın fotoğrafını çektiğini söyledi.

 NE OLMUŞTU? 

Ümraniye, Atakent Mahallesi’nde 21 Aralık Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında hayvansever Özlem Gürel, sokak köpekleri ve kedilerine mama vermek için parka gitti. Hayvanlarla ilgilendiği sırada Sinan Doğan elindeki silahıyla parka geldi. Köpeklere silah doğrultan saldırgan Özlem Gürel’in tepkisiyle karşılaştı. 

Saldırganın köpekleri de teker teker vuracağını söylemesi üzerine Özlem Gürel, hayvanlara siper olarak saldırganın eline vurup, silahın önüne atladı. Yaşanan arbede sonucunda köpeklerden biri kurşunların hedefi olurken, yanağından yaralanmıştı. 

Silahlı saldırgan Sinan Doğan daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Özlem Gürel’in şikayeti üzerine Sinan Doğan yakalanarak gözaltına almıştı.

Doğan hakkında ‘silahla tehdit’, ‘ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme’ ve ‘6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ suçlarından 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin