Özgür Özel'den Meral Akşener'e DEM yanıtı. Akşener, 'Atatürk'ün partisi bugün demleniyor' demişti...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İzmir'de söylediği 'Atatürk'ün Partisi bugün demleniyor' sözlerine İstanbul'da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'den Meral Akşener'e DEM yanıtı. Akşener, 'Atatürk'ün partisi bugün demleniyor' demişti...

İstanbul Sultangazi'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Halk Buluşmasında vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun “Özgür bey, dini siyasete alt etmeye çalışan kişinin ta kendisidir” sözlerini değerlendiren Özgür Özel, “İşin kötüsü bir tarafta haksızlık yapan ve torpil yapanlar var. Şu caminin imamı Diyanet-Sen üyesi, Diyanet-Sen'in 100 üyesinin 80'i 'Bu ülkede torpil var' diyor. Bu dini anlatan, dini öğretenlerin yüzde 80'i torpilin, yani liyakatsizliğin, adam kayırmanın olduğunu söylüyor. Biz onlara iman ettikleri, hepimizin inandığı, İslam dininin ayetini hatırlatınca da zorlarına gidiyor. Demek ki nasıl büyük bir çürümüşlüğün içindelerse bizim bunları ifade etmemizden bile rahatsız oluyorlar. Dini siyasete alet etmek, insanların dini duygularını kullanarak bir şey istemektir. Bizim yaptığımız, bu dini yaşayanların, yaşatanların, öğretenlerin ve ibadeti yaptıranların yüzde 80'inin bu liyakatsizlikten, bu torpilcilikten yaka silktiğini hatırlatmaktır. Bu ayıp AK Partiye yeter, MHP'ye yeter ama bahsedilen kişinin adını anmaya bile değmez" ifadelerini kullandı.

“CANI SAĞ OLSUN"

Özgür Özel, Meral Akşener'in İzmir'de söylediği 'Atatürk'ün Partisi bugün demleniyor' yorumuna ise “Canı Sağ olsun" demekle yetindi.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, "İzmir Atatürk'ün, Zübeyde annenin şehridir. İşgale hayır diyen şehirdir. Biz onları doğru anlatamadığımız için Atatürk'ün varisi olanlar 'Dem'leniyor bugün. 31 Mart'ta bir karar vereceksiniz. Bu karar 'İzmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım' diyenlere 'Hayır' diyeceksiniz ya da Atatürk'ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna adına ne gerekiyorsa yapacağına emin olduğunuz İYİ Parti İzmir adayımız Ümit Özlale'ye 'Evet' diyeceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin