Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk canlı yayınında katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Bir sonraki seçimde CHP'nin kimi aday göstereceği sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tweeti ve Cumhurbalkanı adayı ile ilgli soruya şu yanıtları verdi:

(Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ziyareti tweeti) O açıklamayı, o tiviti hiç üstüme almamıştım. Almamakla doğru yapmışım. Sayın Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın'ı telefonla aradım. Sonra da sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım. Pazartesi akşamı yemek yiyecektik, sonra Cuma akşamına aldık. Telefonla aradım kendisini 'sayın genel başkanım, sayın Cumhurbaşkanından randevu talep ettim. Ben gittiğimde şunu şunu konuşmayı düşünüyorum. Bu gündeme dair önerileriniz, ilave önerileriniz, uyarılarınız var mı' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu bana 'müzakere etme, mücadele et' demedi. Tam tersine önerilerini söyledi. 'Şunu demekte fayda var' dedi. Teşekkür ettim. Görüşmede sayın Kılıçdaroğlu'nun verisini kullandım. Görüşmeden sonra Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın'ı aradım, malumat verdim. Sonrasında sayın Kılıçdaroğlu ile yemekte yüzyüze anlatmak için telefonda aramadım. Görüşmede yüzyüze anlattım. Orada oturduğumuzda konu başlıklarımızdan sayın Meclis başkanının ziyareti ve sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemizle ilgili bilgi verdim. Kendisinin soruları oldu ama 'neden görüştün' demedi. Demek ki doğruymuş, her tiviti üstüne almamak gerekiyormuş. Ayrıca müzakere de bir mücadele yöntemidir. 'Bunu yaparsanız ben de bunu yaparım' demek de bir mücadeledir. Bazen yoksula katkı sağlamak, maaşı artırmak, anayasal hakkı savunmak da bir mücadele. Konuşarak halloluyorsa bağırmaya gerek kalmaz. El sıkışarak hallolmuyorsa miting yaparız. Sayın Erdoğan, ücreti çıkarsa ben mitingi iptal ederim. Atanmayan öğretmenlere 100 bin atamayı versin mitingi iptal ederim.

"HATALARDAN DERS ALIP DOĞRULARI YAPACAĞIZ"

Ben gelecek seçimleri kazanmak istiyorum. Kazanmanın önündeki her engeli aşmak benim görevim. Hatalardan ders alıp, doğruları yapacağız. Geçmişte şu hatayı yaptık, seçime vakit varken bitmez tükenmez adaylık tartışmaları yaptık. Sayın genel başkana yakın olanların çıkıp 'adayımız Kılıçdaroğlu' dedi. Ben bunun tartışmasını yaptım. Genel başkanımızın aday olmasını istemek başka bir şey, müzakere edilmeden 'adayımız Kılıçdaroğlu' demek yanlış. 'Gönlümüzden geçiyor' deyin. 'Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır' demek yanlıştı. Bunu Kemal Bey yapmadı. Kemal Bey'i çok sevdiğini söyleyen bazı dostlarımız, bazı arkadaşlarımız yaptı bunu. Bu bize kazanabileceğimiz seçimde, belki de Kemal Bey'le kazanabileceğimiz seçim, öyle yanlış yöntemlerle ilerledi ki, karşılıklı hatalar, boş tartışmalar ve masada olmayacak şeyler oldu. Buraya geldik. Erken aday tartışmalarının kimseye faydası olmadığını biliyoruz.

"GÖRÜŞ ALARAK EN ÇOK OYU ALACAK CHP'LİYİ ADAY YAPACAĞIZ"

Şu anda ben teknik direktörüm, icracı bir yanda değilim. Forvet 5'e de çıksa, takımın hepsi atağa kalksa bundan takım faydalanır. Geleceğe dair umutları köreltmek, endişeleri karartmak istemem. CHP'de genel başkanlığı az buz bir şey değil. Genel başkan ne olursa olsun 5 sene sonra aday olacak demek riski getiriyor. Ya daha rahat kazanacak aday varsa. 31 Mart seçimlerinde aday belirlerken bir sürü eleştirenler oluyordu. Diyorlardı ki, '1 Nisan felaketi geliyor, Özgür Özel en kısa CHP genel başkanı olabilir' diyordu. Ben de 'zafer geliyor' dedim. Ben bir adayı dayatmam, partinin seçilmiş kurulunu dışlamam. Başka yerde karar alıp onlara dayatmam. Bütün seçilmişlerden görüş alırım. Demokratik dijital katılım diye bir şey çalışıyoruz. Bir tuşla genel başkan bütün kurultay delegelerine görüş soruyorum. Bütün üyelere geçmek üzereyiz. Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmemi doğru buluyor musunuz? Bölgesel, cinsiyet, yaş kırılımlarına göre. Mesela Cumhurbaşkanı ile hangi maddeyi gündem yapmamı isterseniz diye soruyorum. En geniş toplumsal kabulle en çok oyu alacak bir CHP'li Cumhurbaşkanı adayı yapacağız ve bu seçimi kazanacağız. Bunun önünde kendim dahil kimsenin ihtirasını kabul etmem. Benim bir tane rüyam var. 1970'lerde toplumun talebini duymuş, okumuş, ona göre siyasi hat belirlemiş Ecevit iki genel iki yerel seçimin dördünden de başarılı çıktı. Ben şimdi bir seçimi kazandım, önümüzdeki seçimi de kazanacağım. Teknik direktör 90. dakikada penaltı kazanınca kimin atacağına kara verir. Kadroya yeni kişiler koyar, mevcudu dinlendirebilir. Ben takımda iki santrofor var biri sağ açık, biri sol açık. Bunu Çipras'a da söyledim, çok güldü. Ekrem Bey'in toplumsal kabulü, Mansur Bey'in toplumsal kabulü çok üst düzeyde.

"ADAYI GÜNÜ GELİNCE KONUŞACAĞIZ"

Yarın üç santroforla oynarsınız, tek santrofora geçersiniz. Bu o günün işi. Bir kez daha söylüyorum; bugünden aday tartışmalarına son nokta Özgür Özel tarafından konulmuştur. Adayı günü gelince konuşacağız. Biz siyaset kalesinin başarı kapısında 1980'den beri kapıda kalmıştık. Baktık 3 kilit var. Atatürk bu kilidi bir yere koymuştur dedik. Birinci kilit gençler. İkincisi kadınlar, üçüncüsü bilime sarıldık.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin