Önce deprem yıktı. Şimdi de yangın çıktı. Hatay'da Tarihi Uzun Çarşı'da yangın çıktı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Hatay'ın simge mekanlarından Tarihi Uzun Çarşı'da gece saatlerinde yangın çıktı. Bir iş yeri kullanılamaz duruma geldi. Sabah saatlerinde ise Hatay'dan bir yangın haberi daha geldi. Antakya'da kullanılmayan çadırda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Önce deprem yıktı. Şimdi de yangın çıktı. Hatay'da Tarihi Uzun Çarşı'da yangın çıktı
DHA

Hatay’ın simgelerinden Tarihi Uzun Çarşı'da 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 500 iş yerinden 600'ü yıkılmıştı. Normale dönüş için çalışmaların sürdüğü Uzun Çarşı'da 400 dükkan faaliyete başlamıştı.

YANGIN ÇIKTI

Önce depremin vurduğu Tarihi Uzun Çarşı'da şimdi de yangın çıktı. Yangın, gece saatlerinde merkez Antakya ilçesindeki 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin büyük yıkıma uğrattığı tarihi Uzun Çarşı'daki spor malzemelerini satıldığı bir iş yerinde çıktı. İş yerinden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına tazyikli su sıkarak müdahale etti. İtfaiye erlerinin yaklaşık yarım saat süren müdahalesi ile söndürülen yangında, iş yerine kullanılmaz hale getirdi. Uzman itfaiye erleri, soğutma çalışmasının ardından yangının çıkış sebebini belirlemek için inceleme başlattı.

ÇADIRLAR DA YANDI

Hatay'dan bir yangın haberi de sabah saatlerinde geldi. Antakya ilçesi, Altınçay Mahallesi'nde kullanılmayan bir çadırda yangın çıktı. Yangın, bölgeye intikal eden itfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle çadır kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: DHA-İHA
Etiketler hatay antakya yangın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin