Olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçında flaş gelişme! Tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Tutuklananlar arasında maskeli taraftar da var

Süper Lig'de Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında sahaya ilk giren maskeli Hasan Çetinkaya ve korner direğiyle sarı laciverti oyunculara doğru koşan Engin Taşkın'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçında flaş  gelişme! Tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Tutuklananlar arasında maskeli taraftar da var

17 Mart günü Papara Park Stadyumu'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma istenmeyen olaylara sahne oldu. 3-2 Sarı-lacivertli İstanbul ekibinin üstünlüğü ile biten maç sonrası futbolcuların orta sahadaki galibiyet sevinci sırasında çok sayıda Bordo-mavili taraftar sahaya girdi. Çıkan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldıran ve kamera kayıtlarından tespit edilen 13 taraftar karşılaşma sonrasında gözaltına alındı.

12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan taraftarlar arasında sahaya ilk atlayan maskeli görüntüsü ile dikkat çeken H.Ç. (20), Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran O.B., korner direğiyle sarı lacivertli oyuncu Mert Müldür’e saldıran E.T. ile sosyal medyada videolu paylaşım yaparak bordo mavili taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şüpheliler yer aldı. Gözaltına alınan 13 taraftarın 2 gün süren sorgularının ardından bugün 7’si sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan gözaltındaki 5 kişi de öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Adliyeye sevk edilen 13 kişiden, sahaya ilk giren maskeli Hasan Çetinkaya ve korner direğiyle sarı laciverti oyunculara doğru koşan Engin Taşkın, tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan 2 kişi daha tutuklandı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5'e yükseldi. 

Şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor.

MASKELİ TARAFTARIN İFADESİNE ULAŞILDI

Tutuklanan maskeli taraftar Hasan Çetinkaya'nın ifadesine ulaşıldı. Çetinkaya'nın "Almanya'da yaşıyorum. Maç için Trabzon'a geldim. Karşı takımın futbolcularının tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendime hakim olamadım. Sahanın içine girdim. Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti. Sonra onların bana doğru koştuğunu görünce kendimi savunmak için gard aldım. Ancak ben kimseye vurmadım. Karşı taraftan darbe alarak yere düştüm. Yerdeyken de tekmelendim. Sahaya girdiğim için pişmanım. Sonrasında asıl mağdur ben oldum." dediği öğrenildi.

MASKELİ TARAFTAR ALMANYA'DAN GELMİŞ

Öte yandan yerinden söküp eline aldığı korner direğiyle Fenerbahçeli futbolculara saldıran E.T.’nin başkasına ait Passolig ile maça girdiği, tribünden atlayan ilk taraftar olan maskeli H.Ç.'nin ise Almanya’dan karşılaşmayı izlemek için Trabzon’a geldiği öğrenildi.

TUTUKLANAN TARAFTARIN BABASI KONUŞTU

Tutuklanan E.T.'nin babası ise tutuklama kararına tepki gösterdi, "Fenerbahçelilerin gönlü olsun diye benim oğlum tutuklandı" dedi. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin