Okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli. Bu ilçelerde oturanlar dikkat...

Türkiye henüz beklenen kar yağışının etkisine girmedi. Ancak bazı kentler kara teslim oldu. Kar yağışı ve olumsuz hava durumu nedeniyle Van'ın Muradiye ve Saray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Bahçesaray ilçesinde de hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Çatak ilçesi Görentaş Mahallesi bölgesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli. Bu ilçelerde oturanlar dikkat...

Van'ın Muradiye ve Saray ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Muradiye ve Saray Kaymakamlıkları tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile ilçe genelinde tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim, okul ve kurumlarımızda 5 Ocak 2024 Cuma günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir" denildi.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Bahçesaray ilçemizde özellikle kırsal mahallelerde yoğun kar yağışı ve tipinin devam etmesi sebebiyle 5 Ocak 2024 Cuma günü taşımalı eğitime ve kırsal mahallelerdeki egitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Çatak-Görentaş bölgesinde eğitime 1 gün ara

Van’ın Çatak ilçesi Görentaş Mahallesi bölgesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Çatak Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görentaş Bölgesindeki Uzuntekne, İçimli, Görentaş, Ağaçlık, Onağıl, Derebaşı, Boyunpınar, Teknecik, Saygın, Yukarı Narlıca, Aşağı Narlıca mahalleleri yoğun kar yağışının ve tipinin devam etmesi sebebiyle 5 Ocak 2024 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI ETKİLİ

Bitlis'te kar yağışı etkili oldu. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, karayolları ekipleri kar küreme çalışması başlattı.

Okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli. Bu ilçelerde oturanlar dikkat...

Meteorolojinin uyarısı sonrası Bitlis'te kar yağışı etkili oldu. Yaşamı olumsuz etkileyen kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Karayolları 118'inci Bitlis Şube Şefliği ekipleri, sorumluluk sahasındaki Bitlis çevre yolu, Hizan'ın Panor ile Mutki'nin Karçinbaşı mevkilerinde trafik akışında sorun yaşanmaması için kar küreme çalışması başlattı.

HAKKARİ'DE 5 METRE KAR

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgelerde, 24 saat çalışma yürütüp, yolları açıyor.

Okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli. Bu ilçelerde oturanlar dikkat... - Resim : 2

Kentte 1 hafta önce etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının yanı sıra yüksek kesimlerdeki askeri üs bölgelerinin yollarını da ulaşıma açmak için çalışıyor.

Okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli. Bu ilçelerde oturanlar dikkat... - Resim : 3

Ekipler, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolları açmak için gece gündüz yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin