Okul müdürü öğretmenin kıyafetini uygunsuz buldu: Çalışma barışını bozuyorsunuz

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya adresinde yaptığı bir paylaşımda Mersin'in Yenişehir ilçesinde bulunan bir okulda yaşanan skandalını dile getirdi. Geylan'ın paylaşımına göre okul müdürü bir öğretmenin kıyafetini yönetmeliğe uygun bulmadı.

Okul müdürü öğretmenin kıyafetini uygunsuz buldu: Çalışma barışını bozuyorsunuz
Sosyal medya

Mersin'in Yenişehir ilçesinde bulunan Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda kadın bir öğretmen kıyafeti nedeniyle uyarı aldı.

Uyarısı yazısını Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan paylaştı. Geylan bu paylaşımı yaparken okul müdürüne de tepki gösterdi. "Densizlik! Bu nasıl bir kafadır? Ne yiyip, ne içiyorsunuz siz? Sayın müdür, bu öğretmenimizin kıyafetinde seni “rahatsız” eden husus nedir?" dedi.

Okul müdürünü, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a şikayet etti.

Okul müdürünün imzasını taşıyan uyarı yazısında şu ifadelerin yer aldığı görüldü:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair yönetmeliğin: 5. Maddesinin 2. Bendinin (a) firkasında;
'Madde 5-2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafetie uyacakları hususlar:
a. (Değişik: 10/12/2001-2001/3459 K.) Kadınlar;

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez' denilmektedir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02/03/2007 Tarih ve 1171 sayılı ve Özel Eğitim Okulu / Kurumlarında Kılık ve Kıyafet Konulu GENEL'gesinde belirtilen hususlara göre okula gelmediğiniz tam aksine, yüksek topuklu ayakkabı, diz üstü yırtmaçlı mini etek/askılı mini elbise, çok açık yakalı gömlek ya da buna benzer kıyafetler giyerek okula geldiğiniz tespit edilmiştir.Okul idaresinin sene başa öğretmenler toplantısında yapmış olduğu sözlü ve rencide edici olmayan uyarıları dinlemediğiniz, aynı tarz kıyafetlerle okula gelmeye devam ettiğiniz dolayısıyla okuldaki uyum ve çalışma barışını bozduğunuz tespit edilmiştir.

Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda, kılık ve kıyafetiniz ile ilgili gerekli hassasiyeti göstermeniz konusunda gereğini rica eder, aksi takdirde tarafınız ile ilgili 657 sayılı Devlet Memurları kanununun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem başlatılacağını tarafımıza bildiririm.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin