Okul müdürü ile oğlu yaşlı çifti ölesiye darbetmişti. Okul müdürünün oğlu tahliye edildi

Mersin'de bir okul müdürü ve oğlu, halk otobüsünde yaşlı bir çifti ölesiye darbetmişti. Yaşanan olayın ardından okul müdürü ve 17 yaşındaki oğlu tutuklanmıştı. Bugün görülen davada 17 yaşındaki genç hakkında tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Okul müdürü ile oğlu yaşlı çifti ölesiye darbetmişti. Okul müdürünün oğlu tahliye edildi

Mersin merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023'te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu 17 yaşındaki A.O.T.'nin, kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat’ı darbetmesiyle ilgili dava ile ilgili 3. duruşmanın ilk kısmı 2. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Basına kapalı olarak gerçekleşen duruşmada 'Kaçma şüphesi' olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi.

SADECE BİR AY TUTUKLU KALDI 

Duruşma sonrasında açıklama yapan müşteki avukatı Hasan Hüseyin Öztürk," Bu vahim olaya ilişkin dava Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı olarak görüldü. 17 yaşındaki sanık hakkında kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi. Bizim bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Maalesef infaz kanunumuzdaki düzenlemeler gereği mahkeme suçun alt ve üst sınırını gözeterek bu kararı verdi. Bu kararı kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Bugün 17 yaşındaki bir genç, anneannemizi, dedemizi, annemizi, babamızı öldüresiye darbetse sadece bunun cezası 1 ay tutukluluk cezası olacaktır. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmada savunma yapan İsmet Turan, "Ramazan Polat, otobüste o kadar çok küfrediyordu ki eşi ağzını kapatıyordu. İlk küfrü o etti. Raporu kabul etmiyorum. Küfretmiş olabilirim, hatırlamıyorum. Bana ettikleri küfür ve tehditler için şikayetçiyim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanık A.O.T. de üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Mahkeme, İsmet Turan'ın tutukluluk halinin devamına, oğlu A.O.T.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Sanık A.O.T. tahliye edildi. Mahkeme ayrıca Polat çiftinin duruşmaya getirilmesine karar verip, eksiklerin de tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin