Öğretmen olmak için şartlar değişiyor. Milli Eğitim Akademisi kuruluyor, 550 saat zorunlu eğitim geliyor. Milli Eğitim Bakanı Tekin detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Öğretmen olmak için şartlar değişiyor. Öğretmen adaylarına atama öncesi Milli Eğitim Akademisi geliyor. Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olduktan sonra kurulacak olan Milli Eğitim Akademisi'nden branş fark etmeksizin çeşitli alanlarda 550 saat eğitim alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen olmak için şartlar değişiyor. Milli Eğitim Akademisi kuruluyor,  550 saat zorunlu eğitim geliyor.  Milli Eğitim Bakanı Tekin detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim fakültelerinden mezun olanların öğretmenlik atanması için KPSS puanın yetmeyeceğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi kurulacağını, öğretmen adaylarının buradaki programı da tamamlayacaklarını ifade etti. 

Yeni Şafak'a konuşan Bakan Tekin, Kurulması planlanan akademide öğretmen adayları branş fark etmeksizin çeşitli alanlarda 550 saat eğitim alacağını söyledi. 

Akademide başarılı olan öğretmen adaylarının  sözleşmeli olarak atanacak ve 3 yıldan sonra kadroya geçeceğini kaydetti.

AKADEMİ İÇİN KPSS PUANI ŞARTI

Bu eğitim esnasında adayların devlet memuru olarak kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Tekin, "Adaylar akademiye KPSS puanı ile alınacak. Akademide başarılı olursa sözleşmeli olarak atanacak. 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçecek. Eğitimleri tecrübeli öğretmenler, üniversitelerde alanda uzmanlaşmış hocalar verecek." diye konuştu.

PEDAGOJİK FORMASYON

 Tekin akademiyle aslında pedagojik formasyon eğitim verileceğini söyledi.

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptalinin ardından yasayı yeniden ele aldıklarını belirtti.

Akademi de bu kapsamda hazırlanan taslakta yer alıyor.

Taslakta öğretmene yönelik şiddette cezaların artırılmasına ilişkin madde de bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin