Ocakçı Holding soruşturmasında flaş karar: Sedat Ocakçı ve eşi dahil 25 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yüksek kar payı vaadiyle birçok kişiyi dolandırarak 2.5 milyar liraya yakın bir vurgun yapan Sedat Ocakçı ile ilgili flaş karar. Ocakçı Holding soruşturması kapsamında Sedat Ocakçı ve eşi Sevilay Ocakçı ile birlikte 25 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilbdi.

Google Haberlere Abone ol
Ocakçı Holding soruşturmasında flaş karar: Sedat Ocakçı ve eşi dahil 25 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

İzmir'de kurdukları holding ve iştirakleri aracılığıyla kâr payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Sevilay Ocakçı'nın da bulunduğu 25 şüpheli cezaevine gönderildi.

Şüpheliler, "suç örgütü kurma ve üye olma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmişti. Holding patronu Sedat Ocakçı'nın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, dolandırıcılık yapmadığını, holding ve iştirakleri aracılığıyla kâr payı dağıtma vaadiyle 2 milyar 123 milyon lira topladıklarını, 3 milyar liranın ise holdinge ait olduğunu savunduğu öğrenilmişti. İfadesinde, 5 milyar 123 milyon lira değerindeki dijital paranın bulunduğu soğuk cüzdanın, holding bünyesinde siber güvenlik müdürü olarak çalışan yeğeni S.H. tarafından yurt dışına kaçırıldığını ileri süren Ocakçı, kendisinin de mağdur olduğunu söylemişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin