O ilçe ile ilgili korkutan açıklama geldi. Prof. Dr. Naci Görür ilçe fayın üzerinde dedi: Kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz, yeni imar ve iskan verilmemeli

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den son dönemde sık sık sallanan Bursa'nın Gemlik ilçesiyle ilgili korkutan açıklama geldi. İlçenin fay üzerinde bulunduğunu söyleyen Görür, "Kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
O ilçe ile ilgili korkutan açıklama geldi. Prof. Dr. Naci Görür ilçe fayın üzerinde dedi: Kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz, yeni imar ve iskan verilmemeli

Bursa'da iki gün arayla merkez üssü Gemlik olan 4,1 ve 3,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik ile ilgili korkutan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından Gemlik ilçesiyle ilgili açıklama yapan Görür, Gemlik'in fay üzerinde bulunduğunu ve zeminin kötü olduğunu ifade etti. Yeni imar ve iskan verilmemesi çağrısında bulundu.

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin