Nihat Zeybekçi’nin İsrail ile ticaret sözleri gündem oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan çok sert tepki verdi. Zeybekçi'den yeni açıklama geldi: Sözlerimin arkasındayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin İsrail ile olan ticareti savunurken kullandığı sözler tepki çekti. AK Partililerden tepki alan Zeybekçi'ye en sert tepki iktidara yakınlığıyla bilenen Yeni Şafak gazetesinin bir yazarından geldi. İsmail Kılıçarslan sosyal medyadan çok sert tepki verenlerden oldu. Zeybekçi ise yeni bir açıklama daha yaptı ve "söylediğimin her kelimenin arkasındayım" diyerek çok sert çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Nihat Zeybekçi’nin İsrail ile ticaret sözleri gündem oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan çok sert tepki verdi. Zeybekçi'den yeni açıklama geldi: Sözlerimin arkasındayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin İsrail'e yönelik ticaretle ilgili sözleri dün gündem olmuştu.

Zeybekçi, çok konuşulan açıklamaları sonrasında paylaşımda bulundu ve “sözlerimin arkasındayım” dedi.

Zeybekçi’nin açıklaması ise özellikle AK Partili isimlerin tepkisini çekti.

Ticaret Bakanlığı nisan ayı başında İsrail'le ihracata kısıtlama getirilmiş, kararın inşaat demirinden, çelik tellere kadar toplam 54 ürünü kapsayacağını duyurmuştu. Sonrasında birçok siyasetçi kısıtlamanın kapsamının genişletilmesi için hükümete çağrıda bulundu. Konuyla ilgili talepler iletilmeye devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

İzmir'de mermer ve doğaltaş fuarında konuşan Zeybekci, " İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. Çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum" dedi.

YENİ ŞAFAK YAZARI DA SERT TEPKİ VERDİ

Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı İsmail Kılıçarslan sosyal medya üzerinden Zeybekçi'yi hedef aldı ve hakarete varan ifadeler kullandı.

Nihat Zeybekçi’nin İsrail ile ticaret sözleri gündem oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan çok sert tepki verdi. Zeybekçi'den yeni açıklama geldi: Sözlerimin arkasındayım

ZEYBEKÇİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Nihat Zeybekçi'nin sözleri gündem olunca sosyal medya üzerinden bir açıklama daha yapmak zorunda kaldı.

Zeybekçi yeni paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç ,Konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum. İsrail’le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz,mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimizinde Türk malların serbestçe satın alabiliyorlar, bununda katkısıyla ticaret dengemiz 1 e 6 bizim lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir, İsrail’e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirkette kontrol edilir. Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur.Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir. SözlerimiTekrar ediyorum“ DAHA HASSAS OLMAK”. Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimiz zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter.

Nihat Zeybekçi’nin İsrail ile ticaret sözleri gündem oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan çok sert tepki verdi. Zeybekçi'den yeni açıklama geldi: Sözlerimin arkasındayım - Resim : 2

İsmail Kılıçarslan da bu açıklamadan sonra bir paylaşım daha yaptı ve "Hah. Cumhurbaşkanımızın arkasına saklanma açıklaması da gelmiş. Gerçekten yazıklar olsun. Kendi adıma mahşerde de dünyada da davacısı olacağım bu sözlerin." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin