Nedim Şener tazminata mahkûm edildi. Şener, eski HDP milletvekiline 15 bin TL tazminat ödeyecek

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında HDP'lilere yönelik kullandığı "şeref yoksunu" sözleri nedeniyle eski vekil Filiz Kerestecioğlu'nun açtığı hakaret davasında 15 bin TL tazminata mahkûm edildiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Şener tazminata mahkûm edildi. Şener, eski HDP milletvekiline  15 bin TL tazminat ödeyecek

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında HDP'lilere yönelik kullandığı “Anayasa’ya bağlılık konusunda namus ve şeref sözü verip tutmayanlara şeref yoksunu denir" sözleri nedeniyle eski HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun açtığı hakaret davasında 15 bin TL tazminat cezasına mahkûm edildiğini yazdı. 

Konuyla ilgili  DEM milletvekili Meral Danış Beştaş’ın yaptığı şikayet “takipsizlikle” sonuçlandığını belirterek "Hukuki temeli olmayan ve aynı konudaki diğer yargı kararına aykırı bu tazminat cezasına elbette itiraz edeceğiz" diye yazdı.

HDP,  Şener'in Haber Global canlı yayınında kullandığı sözlere nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.  Şener'in ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi ve tehdit’ suçlarını işlediğini savunmuştu.

HDP’nin suç duyurusunda “Şüphelinin ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan sözleri müvekkillerde olduğu gibi toplumun büyük bir kesiminde ve özellikle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) oy veren ve vermeyi düşünen herkeste büyük bir infial yaratmış, rencide etmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin