Nasuh Mahruki aday olamadı, ortalık karıştı. Eski İYİ Partili Taylan Yıldız'dan CHP yönetimine sert sözler

İnternetçi abi olarak bilinen eski İYİ Partili Taylan Yıldız, CHP'nin Beşiktaş'a Nasuh Mahruki'yi aday göstermemesi üzerine çok sert sözler söyledi. "200 yıldır Beşiktaşlı, deprem kahramanı Nasum Mahruki ön seçime girelim, yarışalım dedi. Yarıştırmadılar bile. Aday yapmadılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Nasuh Mahruki aday olamadı, ortalık karıştı. Eski İYİ Partili Taylan Yıldız'dan CHP yönetimine sert sözler

Yerel seçimlere iki ay kala Türkiye siyasetinin ateşi de yükseliyor. CHP'nin Beşiktaş ilçesine mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat'ı aday göstermesi, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız'ı sinirlendirdi.

Yıldız, Beşiktaş'a aday adayı olan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'ye bağımsız aday olması gerektiğini söyleyerek CHP'yi şu sözlerle eleştirdi: Sisteme karşı duracağına, içinde yer alsaydın, neden Bağımsız İstanbul Belediye Başkanı adayı oldun diyen arkadaşlarıma: 200 yıldır Beşiktaşlı, deprem kahramanı Nasuh Mahruki, ön seçime girelim, yarışalım dedi. Yarıştırmadılar bile. Aday yapmadılar. Ama aynı gece Onursal Adıgüzel Ataşehir Belediye Başkan adayı oldu. Onursal Bey, hem 2019'da hem 2023'te seçim sistemlerinin çökmesinden sorumlu bu yüzden de istifa etmiş biri. Siyasi bedel ödeyeceğine adaylıkla ödüllendirildi. Ortada ön seçim yok. Vatandaşın talebini dinlemek yok. Çünkü sistem liyakat yerine sadakat üzerine kurulu. Sistemi değiştirmezseniz, inanın bana iktidarı da muhalefeti de değiştiremezsiniz. İşte bu yüzden aday oldum. Sen de sana dayatılan her şeyi geç, yarınını seç. NOT: Sevgili Nasuh. Beşiktaş'tan bağımsız aday olmalısın. Sonuna kadar arkandayız. 

Nasuh Mahruki de bu sözlere mücadeleye devam edeceğini söyleyerek yanıt verdi. Mahruki'nin Memleket Partisi'nden aday olabileceği de kulislere yansıyan bilgilerden.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin