Naci Görür'den, Hakkari'deki depremler sonrası değerlendirme: Arap Levhası Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı, heyelanlara dikkat. Ahmet Ercan'dan tedirgin eden sözler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4.4, 3.5 ve 4.5 büyüklüğünde art arda deprem meydana geldi. Depremler sonrası Hakkarili vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür Hakkari'deki depremler sonrası değerlendirmelerde bulundu. Görür, "Arap Levhası Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı, heyelanlara dikkat." uyarısını yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise "Bir depreme gebe olduğunu önceden bildirmiştim. Burada bir deprem boşluğu var." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Naci Görür'den, Hakkari'deki depremler sonrası değerlendirme: Arap Levhası Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı, heyelanlara dikkat. Ahmet Ercan'dan tedirgin eden sözler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Saat 19.37'de kaydedilen depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Bu depremin ardından saat 19.52'de 3,5, saat 20.06'da ise 4,5 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi.

Saat 20.06'daki depremin 2,52 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. Naci Görür yaşanan depremlerle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederk Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari ‘de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Yılın son günü Hakkari’de Şemdinli_Yüksekova sağ yanal atımlı kırığı üzerinde iki deprem 19.37 M4,7, 20.06 M4,6 büyüklüğün 5 km odak derinliğinde oldu. Bu bölgenin M7 dolayında bir depreme gebe olduğunu önceden bildirmiştim. Burada bir deprem boşluğu var.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin