Murat Kurum'dan Özgür Özel'e bedelli askerlik yanıtı: Sen kimsin ki 650 bin gencimizin vatan sevgisini sorguluyorsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Manisa'nın Salihli ilçesinde yapılan halk buluşmasında bedelli askerlik yapanları kastederek "Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz" demişti. Cumhur İttifakı'nın AK Partili İBB Adayı Murat Kurum'dan bu sözlere yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum'dan Özgür Özel'e bedelli askerlik yanıtı: Sen kimsin ki 650 bin gencimizin vatan sevgisini sorguluyorsun

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İBB Adayı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Bereketli Toprakların Mirası: Güneydoğu Sofrası' programında katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘bedelli askerlik’ ile ilgili sözlerini eleştiren Kurum, “Özgür Efendi, sen kimsin ki; 650 bin gencimizin, ailelerinin, sevdiklerinin vatan sevgisini sorguluyorsun. Onları vatana ihanetle, vatanı sevmemekle suçluyorsun? Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına, kimse yafta vuramaz. Hele hele şehidimizin cenazesinde kahkahalar atanlar, bu konuda tek bir kelime edemez. Hiç merak etme bu milletin evlatları, gençleri sana gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta verecek" dedi. Bakan Şimşek ise, “Bu çağda artık sadece ülkeler rekabet etmiyor, iller, şehirler ve metropoller de rekabet ediyor. Murat Kurum kardeşimiz bu işin ehli, birikime ve tecrübeye sahip" ifadelerini kullandı.

"SEN KİMSİN Kİ..."

CHP Genel Başkanı Özel'in 'bedelli askerlik' ile ilgili sözlerini eleştiren Kurum, "Özgür Efendi, sen kimsin ki; 650 bin gencimizin, ailelerinin, sevdiklerinin vatan sevgisini sorguluyorsun. Onları vatana ihanetle, vatanı sevmemekle suçluyorsun? Sen kimsin ki; bu pırıl pırıl gençlerimize böyle bir ithamda bulunuyorsun. Acaba senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sana bu yetkiyi kim veriyor? Deprem üzerinden kirli bir siyaseti üreten sen değil misin? Şehit cenazesinde kahkahalar atan sen değil misin? Bu millet senin ne olduğunu, kim olduğunu çok iyi biliyor. Milletimizin arasına nifak tohumları ekmene asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. İşte vatan sevdalısı Doğu ve Güneydoğu sofrasından Özgür Efendi’ye sesleniyorum. Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına, kimse yafta vuramaz. Hele hele şehidimizin cenazesinde kahkahalar atanlar bu konuda tek bir kelime edemez. Hiç merak etme bu milletin evlatları, gençleri sana gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta verecek" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin