Murat Kurum’dan DEM Parti’nin İstanbul kararına ilişkin açıklama

Cumhur İttifak'ı İstanbul adayı Murat Kurum, DEM Parti'nin aday çıkarma kararı ile ilgili soruya, "Kim kiminle ittifak kurar buna bakmıyoruz" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum’dan DEM Parti’nin İstanbul kararına ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında Çekmeköy'de düzenlenen Hamsi Festivali'ne katıldı.

Tezgah başına geçerek balık ekmek dağıtan Kurum, DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarması hakkında kendisine yöneltilen soru üzerine, "Biz işin başında da söyledik, şimdi de söylüyoruz. Kim kiminle ittifak kurar buna bakmıyoruz" dedi.

'COŞKUYU GÖRÜYORSUNUZ'

Kurum açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Çekmeköy'deyiz ve coşkuyu görüyorsunuz. Çekmeköy ne diyor, "31 Mart'a hazırız" diyor. Çekmeköy büyük bir coşkuyla İstanbul'da değişim istiyor. Bu motivasyonla biz gittiğimiz her ilçede bu kardeşliği görüyoruz. O yüzden kimin kiminle ittifak yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Biz tüm İstanbul'un oyununa talibiz.

'HER KARDEŞİMİZİN OYUNA TALİBİZ' 

İstanbul'da yaşayan her bir kardeşimizin oyuna talibiz. İnşallah hep birlikte kazanacağız. Bu gençlik hareketi olacak, kadınlarımızın hareketi olacak. 31 Mart'ta beraber kazanacağız. Biz bunu arzuluyoruz. İstanbul'da ve İstanbul'un meseleleri ile ilgileneceğiz."

'BİR SORUN VARSA KAÇMAYACAĞIZ'

Murat Kurum kendisine yöneltilen TOKİ mağdurları sorusuna ise "Biz her zaman şunu söyledik; bir sorun varsa sorundan kaçmayacağız. Sorun neredeyse biz orada olacağız. Çözüm için orada olacağız. Dün de yine arkadaşlarımızla bir araya geldik. TOKİ'den sosyal konut almış, hak sahibi olmuş arkadaşlarımızla bir araya geldik. Onları dinledik. Dün mutlu bir şekilde ayrıldığımızı düşünüyorum. En azından ben onlarla birlikte olabilecek mücadeleyi ortaya koydum. Daha önce belki sizin de sosyal medyada gördüğünüz algı oluşturulmaya çalışılan görüntülerle dünkü görüntülere baktığımızda samimiyeti, kardeşliği gördük" diye yanıt verdi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin