Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı'ndan yeşil pasaport talebi

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Özünal, muhtarların taleplerini dile getirerek, "20-30 bin nüfuslu mahalleler, köyler var. Bunlara ülke genelinde bir kota koyulmalı. Bunlar hem muhtar hem de meclis üyesi olsun. Hizmet veren muhtarlara onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı'ndan yeşil pasaport talebi

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, "20-30 bin nüfuslu mahalleler, köyler var. Bunlara ülke genelinde bir kota koyarak bunlar hem muhtar hem de meclis üyesi olsun. Hizmet veren muhtarlara onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilsin" diye konuştu.

Muhtarlıkların maliyetinin yüksek olması ve işlevlerinin azalması gibi nedenlerle kaldırılacağı yönündeki söylemlere "Muhtarsız toplu zorlaşır" diyen Özünal taleplerini sıralayarak, "Tesisleri yoktu, yapıldı. İnternetleri yoktu, internetleri yapıldı. Bunlar kanunlaştı. Kanunlaşınca her belediye muhtarlıklara imkan tanımaya başladı. İnternetini yapıyor. Bilgisayarını koyuyor. Teftişini yapıyor. Muhtarın her şeyi tamam mı? Yok. Diğer devlet memurları gibi pasaportumuz olsun. İkinci talebimiz ise, çok büyük, yoğun mahalleler var. 20-30 bin nüfuslu mahalleler, köyler var Bunlara ülke genelinde bir kota koyulmalı. Bunlar hem muhtar hem de meclis üyesi olsun. Hizmet veren muhtarlara onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilsin" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin