Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı. 13 adayını tanıttı. O isim için CHP'ye ön seçim teklif ettik ama CHP cesaret edemedi dedi!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. İktidarı değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmek gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne atıf yaparak, "Bana çekil baskısı yapanlar, yüzde 60'la kazanıyoruz diyen akılsızlar kaybetti" dedi. İnce partisinin 13 belediye başkan adayını açıkladı, İstanbul için henüz karar verilmediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı. 13 adayını tanıttı. O isim için CHP'ye ön seçim teklif ettik ama CHP cesaret edemedi dedi!

CHP ile yerel seçimlerde iş birliği yapıp yapmayacağı merakla beklenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce son kararını verdi. tv100'ün ses getiren programı Eşit Ağırlık'ta Erdoğan Aktaş, Memleket Partisi'nin 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek başına gireceği kulisini paylaşmıştı.

 Bugün de Muharrem İnce'den açıklama geldi. İnce açıklamasında muhalefeti resmen bombaladı.

Konuşmasından satır başları:

Önce yalan haberlerden başlayayım. Sayın Ekrem İmamoğlu beni aramış, ulaşamamış. Telefon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah bir mesaj atmış; sonra ikinci bir mesaj atmış. Döndüm, şimdi az önce gelirken bir mesaj daha attı. Cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur. Bunu yazan gazeteye gençliğimde harçlıklarımdan çok para verdim. Keşke vermeseymişim. Keşke okumasaymışım. Sürekli yalan haber yapıyor hakkımızda. Ben İmamoğlu'nu tanıdığımda ilçe başkanı adayıydı, ben de milletvekiliydim. O günden beri tanırım. Siyaset başka, nezaket başka. Böyle bir şey söz konusu değil.

Yalan haberlerden medet umanlar kaybetti. Siyaseti dizayn etme hakkını kendini gören sanatçılar kaybetti. Bana çekil baskısı yapanlar, yüzde 60'la kazanıyoruz diyen akılsızlar kaybetti.

Bir cumhurbaşkanı adayı 7 cumhurbaşkanı yardımcısı, atanamamış sahte bakanlar kaybetti.

Seçmen yerine gelecek olana güvenmek istiyor. Rüzgar gülü gibi dans eden siyasetle Erdoğan'ı yenemezsiniz, terör örgütüyle arana mesafene koyamazsan, FETÖ ile PKK ile yan yana gibi durursan Erdoğan'ı yenemezsin. Terör bildirisine imza atmayıp, İsveç'in NATO bildirisine imza atarsan güven kaybedersin. Her gördüğün eli öpersen millet sana güvenmez Memleket Partisi de seninle yan yana gelemez.

Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Şeyh Sait bir haindir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi.

Ön seçim namus meselesi deyip adayları bir arkadaşın belirlerse inandırıcı olamazsın.

Türkiye'nin yeni bir sese ihtiyacı vardır. Onun için diyoruz ki ne Cumhur ne Millet tek yok Memleket.

Yolumuz Atatürk'ün yoludur. Türkiye'yi birleştiren bir yoldur. Memleket Partisi yüreği ülkesi için atanların partisidir. Gençlerin en fazla tercih ettiği partidir. Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir.

Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Önce sokaklarımızı süpüreceğiz sonra bu iktidarı süpüreceğiz.

Memleketteki herkesin kapısını çalacağız. 

ADAYLARI TANITTI

İnce, İstanbul adaylığı için şu an 3 aday adayı bulunduğunu ve bunlardan birisinin Mehmet Sevigen olduğunu belirten İnce, belli olan diğer adaylarını açıkladı.

Buna göre Memleket Partisi’nin belirlenen adayları şöyle; Eskişehir'de Salih Eskici, Sakarya'da Ali Sarı, Bilecik'te Hüseyin Korkman, Yalova'da Fatih Elönü, Mersin'de Haluk Bozdoğan, Ankara Şereflikoçhisar'da Mahmut Celal Ünsal, Artvin'de Yekta Faik Yılmaz, Aydın'da Ali Çetinkaya, Bilecik Bozüyük'te Talat Halefoğlu, Eskişehir İnönü'de Hamdi Tosunoğlu, İzmir Bayındır'da Ali Erişen, İzmir Tire'de Nihat Koç, Samsun Canik'de Furkan Güler.

 Nazilli Belediye Başkanı Ali Çetinkaya hakkında konuşan Muharrem İnce, CHP'ye Ali Çetinkaya için ön seçime girilmesini teklif ettiğini ama CHP'nin cesaret edemediğini söyledi. Mersin Tarsus'un mevcut belediye başkanı Haluk Bozdoğan da CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne katıldı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin