Muharrem İnce açtı ağzını yumdu gözünü. CHP'ye esti gürledi: Ne utanmaz insanlarsınız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin adaylıklarına itiraz ederek iptal ettiren CHP yönetimine açtı ağzını yumdu gözünü. İnce, "CHP’li yöneticilere sesleniyorum; ne utanmaz insanlarsınız?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce açtı ağzını yumdu gözünü. CHP'ye esti gürledi: Ne utanmaz insanlarsınız
AA

Memleket Partisi'nden Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Haluk Bozdoğan'ın adaylığı CHP'nin itirazı üzerine düşürülmüştü. Bozdoğan'ın adaylığına itiraz CHP Mersin İl Başkanlığı, Haluk Bozdoğan’ın, CHP’deki merkez yoklamasına katıldığı, bu nedenle başka partiden aday olamayacağı ifade etmişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin Tarsus adaylığının düşürülmesine YSK önünde tepki gösterdi, CHP’yi de sert sözlerle eleştirdi.

SAHTEKARLIK YAPIYORLAR

İnce “Bu sorunu çözecek YSK. YSK’ya güvenmekten başka bir şansımız fakat bu ülkede tuz koktuğu için YSK’da farklı farklı kararlar alıyor. Tarsus’ta farklı, Mezitli’de farklı, Güzelbahçe’de farklı karar alıyor. İl Seçim Kurulu başka, İlçe Seçim Kurulu başka, YSK başka bir şey söylüyor. Sayın hakimler siyaseti bilmeden kararlar alıyorsunuz. Merkez yoklamasında şöyle mi yapmışlar; beş aday adayı var, beşini getirip Parti Meclisi’nde oy almışlar. Hayır tek bir kişi geliyor. O bir kişi de oylamadan geçiyor. Yani sahtekarlık yapıyor siyasi partiler. Sayın yargıçlar da buna alet oluyor. Bir kişi süresi içerisinde bir partiden istifa etmişse her şeyden istifa etmiş demektir. Hangi hakla kişilerine seçime girmesini engelliyorsunuz. Ön seçimi mi kaybettiler? Bu adaylıkları nasıl engelliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

NE UTANMAZ İNSANLARSINIZ

Açıklamalarında CHP’yi de sert sözlerle eleştiren İnce, “Polatlı CHP adayı MHP’liydi, CHP’nin Keçiören adayı İYİ Parti’nin il başkanıydı. YSK’ya söylüyorum bunları nasıl aday yaptınız? CHP’li yöneticilere sesleniyorum; ne utanmaz insanlarsınız? Yenimahalle, Mamak hariç hiçbir adayınız CHP’li değil. İYİ Partili, MHP’li hepsi. Bunları aday yaptınız ama Memleket Partisi’nin adaylıklarını iptal ettiriyorsunuz. Ey YSK sana nasıl güveneceğim? Peki CHP bu YSK sana büyükşehir mazbatalarını verecek mi? YSK bu seçimleri güvenilir şekilde yapamayacağını göstermiştir. Güvenimiz sıfırdır. Biz buralarda seçimlere gireceksiniz, göreceksiniz. Yargının, YSK’nın aldığı bu kararları tanımıyorum. Şiddetle kınıyorum.” dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin