Muhalefetten İmamoğlu'nun tutuklanmasına peş peşe tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı. Muhalefet partilerinden İmamoğlu kararına peş peşe tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefetten İmamoğlu'nun tutuklanmasına peş peşe tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

DEM Parti, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Parti ve Memleket Partisi karara peş peşe tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilk tepki DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan geldi.

"İmamoğlu’nun uydurma gerekçeler ve siyasi saiklerle tutuklanmasını en güçlü şekilde reddediyoruz" diyen Bakırhan İstanbul halkının seçme-seçilme hakkını hiçe sayıldığını belirterek "Hakkâri’den İstanbul’a uzanan irade gasplarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan X'teki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun uydurma gerekçeler ve siyasi saiklerle tutuklanmasını en güçlü şekilde reddediyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla, milyonlarca yurttaşın iradesine siyasi müdahale yapılmıştır. Türkiye’de günlerdir gerilimi arttıran ve toplumu huzursuzluğa sürükleyen bu anlayış, Türkiye’nin iç barışına en büyük zararı vermeye devam ediyor.

16 milyonun iradesine darbe yapılması Türkiye’deki siyasi, ekonomik ve toplumsal gerilimleri daha fazla tetiklemiştir.

İstanbul halkının seçme-seçilme hakkını hiçe sayan, yargıyı siyasi bir müdahale aracına dönüştüren bu hukuksuzluğu en güçlü şekilde kınıyorum. Bu karardan hızlı şekilde dönülmesi çağrısı yapıyorum.

Hakkâri’den İstanbul’a uzanan irade gasplarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!

İYİ PARTİ: MÜCADELEYE DEVAM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu ise "Biz tarihin doğru yerinde duruyoruz. Mücadeleye sonuna kadar, hep birlikte devam edeceğiz. Umutsuzluk yok." dedi.

DEMOKRAT PARTİ'DEN TEPKİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da tepki gösterdi. Uysal "Bu ülkenin bir asırlık maddi birikimini iç ettiniz, iki asırlık demokratikleşme gayretini yok etmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şu açıklamayı yaptı

AKP'nin yargı temsilcileri tarafından 'Saray kararı' onanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna hükmedildi.

Her zaman söylediğimiz gibi; demokrasiler, iktidarın kavgasız dövüşsüz el değiştirmesidir.

Görünen o ki Erdoğan ve onun tensibine muhtaç, onun kaybetmesi ile her şeylerini kaybetmekten korkan bürokratları demokrasinin bu vasfını yok saymaktalar.

Bizler, demokrasi ve adaleti bu güzel ülkenin en önemli kolonları addeden Demokratlar, bu değerler için bugüne dek mücadele ettiğimiz gibi bu ülke için , Vatanımız için, Aziz Milletimizin huzuru için kavga etmesini de biliriz.

Bu ülkenin bir asırlık maddi birikimini iç ettiniz, iki asırlık demokratikleşme gayretini yok etmenize izin vermeyeceğiz.

'Eski Türkiye' diye kara çalmaya çalıştığınız ülkeyi, cüppesinde düğme olmamasının sebebini bilen yargı mensuplarını, makamının kerameti sadakatinde değil liyakatinde olan bürokratları, iktidarın medya sopası olmak yerine hakem kuruluş vasfını koruyan RTÜK'ü, Sarayı memnun etmek yerine veri üreten, dolandırıcılık yaparak çalışanın, memurun lokmasını çalmayan TÜİK'i, kendi safahatını değil her inançtan vatandaşın ibadetinde, inancında rahatını düşünen diyaneti, adalet dağıtan mahkemeleri, denetleyen parlamentoyu, nemalanan değil sorgulayan medyayı, demokrasiyi koruyan idarecileri, adaleti, zenginliği, hürriyeti, 'konuşan Türkiye'yi geri getireceğiz!"

BABACAN: HEPİMİZE KAYBETTİRİYORSUNUZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da karara tepki gösterdi.

Babacan, İmamoğlu hakkındaki tutuklama kararı üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Güzel ülkemize yazık ediyorsunuz. Soruşturma usul ve esaslarını yok sayarak, adalete güveni yok ederek, yargıyı araçsallaştırarak elde edeceğiniz tek şey daha fakir ve daha mutsuz bir Türkiye olur. Gençlerimizin umutlarını, ülkemizin geleceğini bir inat uğruna, iktidarınızı korumak için heba edemezsiniz. Bugün istediğinizi elde etmiş gözükebilirsiniz ama kaybettiğinizin farkında bile değilsiniz. Üstelik sadece kendinize değil, hepimize kaybettiriyorsunuz. Meşru zeminde anayasal hakkını kullanarak bu sürece itiraz eden, yapılanları reddeden her bir vatandaşımızın da sağduyuyu elden bırakmamasını rica ediyorum.”

DAVUTOĞLU: MİLYONLARCA SEÇMEN CEZALANDIRILDI

İmamoğlu'nun tutuklanmasına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da tepki gösterdi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması hukuki bir sürecin değil, bir siyaset mühendisliğinin sonucudur. Kendi bakanları, bürokratları, siyasetçileri ve belediye başkanları ile ilgili son derece açık yolsuzluk iddiaları ile ilgili kılı bile kıpırdamayan otoriter iktidar sadece seçilen bir belediye başkanını değil, onu seçen milyonlarca seçmeni cezalandırmaktadır.

28 Şubat post-modern darbesinde, 367 e-muhtırasında, 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da hepimizin gür sesle savunduğu ve platformlara adını verdiğimiz 'milli irade' kavramının böylesine örselenmesi iktidardaki güç yozlaşmasının en çarpıcı yansımalarından biridir. O kara günlerde seçmenin milli iradesini nasıl kararlılıkla savunduysak bugün de aynı ilkesel kararlılıkla milli iradeyi yok sayan her tür uygulamaya karşı çıkıyoruz.

Kendi kuruluş ilkelerini çiğneyen iktidar sahiplerinin Türkiye’nin uluslararası itibarına zarar veren, TCMB’nın rezervlerini tüketmeye kadar giden ve bedelini milletin yoksullaşarak ödediği ekonomik kayıplara yol açan bu anti-demokratik uygulamalara yönelmesi kirlenmiş yolsuzluk düzenlerini kaybetme korkusundan başka bir şey değildir. Bu hukuksuz karar sonrasında İBB’ne kayyum atanması gibi vahim bir adım daha atılmamalı; siyasi rekabet doğal demokratik zemininde seyretmeli ve siyasi mühendislik çabalarına son verilmelidir.

Otoriter rejim yapılanmasına karşı güçler ayrılığı ilkesini kararlılıkla savunmaya, siyasi yozlaşma ve kirlenmeye karşı siyasi ahlak mücadelemizi tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

İNCE: MAHKEMEYLE YENDİKDİLERİNİ SANIYORLAR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin, “Sandıkta yenemediğini mahkemeyle yendiklerini sanıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin