Muhalefette İYİ Parti çatlağı. CHP, Can Atalay için Meclis'in olağanüstü toplanması için başvurdu. TBMM'ye sunulan dilekçeye muhalefetten sadece İYİ Parti imzalamadı

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM’nin verdiği ikinci ihlal kararını da tanımaması sonrası Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'nin TBMM'ye sunduğu olağanüstü çağrısı dilekçesine muhalefetten sadece İYİ Parti imzalamadı.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefette İYİ Parti çatlağı.  CHP,  Can Atalay için Meclis'in olağanüstü toplanması için başvurdu. TBMM'ye sunulan dilekçeye muhalefetten sadece İYİ Parti imzalamadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını önceki gün görüşerek karara bağlamıştı.

"AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok." diyen 3. Ceza Dairesi, AYM'nin ikinci hak ihlali kararına da uyulmamasını kararlaştırmıştı.

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM’nin verdiği ikinci ihlal kararını da tanımaması sonrası Meclis’i 9 Ocak 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı.

MUHELEFETTEN SADECE İYİ PARTİ İMZALAMADI


CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra CHP, DEM Parti, Saadet'in grup başkan ve başkanvekilleri ile EMEP, DEVA ve Demokrat Parti milletvekillerinin imzaladı.

CHP'nin Meclis'e sunduğu dilekçeyi muhalefetten sadece  İYİ Parti imzalamadı.

Çağrıya destek veren partilere teşekkür eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin de oturuma katılarak destek vereceklerini bildirdiklerini ifade etti. 

Muhalefette İYİ Parti çatlağı.  CHP,  Can Atalay için Meclis'in olağanüstü toplanması için başvurdu. TBMM'ye sunulan dilekçeye muhalefetten sadece İYİ Parti imzalamadı

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin