Muğla'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Yarkadaş TV100'de açıkladı: Aydın Ayaydın’ın adaylığa yakın bir isim olduğunu görüyorum

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta kritik açıklamalarda bulundu. Yarkadaş "AK Parti Muğla’da kazanabilmek için CHP seçmeninden mutlaka oy almalı. Sanırım AK Parti Genel Merkezi de Aydın Ayaydın’ın hem AK Parti sosyolojisine hem de CHP sosyolojisinin bir kısmına hitap edebileceğini düşündüğü için öne çıkartıyor. Ben Aydın Ayaydın’ın Muğla’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yakın bir isim olduğunu görüyorum." dedi. 

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Yarkadaş TV100'de açıkladı: Aydın Ayaydın’ın adaylığa yakın bir isim olduğunu görüyorum

tv100.com yazarı Barış YarkadaşAK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, hukukçu Mücahit Birinci, gazeteci Fatih Atik, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı. 

 Yarkadaş "Aydın Ayaydın, son 10 yıldır Muğla’da, Bodrum ilçesinde yaşıyor. Bodrum’un, Muğla siyaseti açısından önemi Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin belirleyicisi ilçesi. CHP’nin Muğla’da oy düşüşü var. Sebebi Akbelen Ormanları sürecini Osman Gürün iyi yönetemedi. Yanlış projeler sonucunda Bodrum’un su kaynakları kurudu. Bodrum’un su kaynakları kuruyunca bunun faturası hem ilçe hem de büyükşehir belediyesine kesildi. Şimdi CHP’nin hem güçlü bir aday çıkarması lazım. Ahmet Aras’ın orada bir günahı yok, büyükşehrin faturası ona kesildi. Aydın Ayaydın, Mardinli,10 yıldır Bodrum’da yaşıyor. Eski CHP milletvekili. AK Parti’nin Muğla’da kazanabilmesi için CHP seçmeninden mutlaka oy alabilmesi lazım. Sanırım AK Parti Genel Merkezi de Aydın Ayaydın’ın hem AK Parti sosyolojisine hem de CHP sosyolojisinin bir kısmına hitap edebileceğini düşündüğü için öne çıkartıyor." ifadelerine yer verdi.

AYDIN AYAYDIN'A DİKKAT ÇEKTİ

Sözlerini sürdüren Yarkadaş "Ben Aydın Ayaydın’ın Muğla’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yakın bir isim olduğunu görüyorum. Aydın Ayaydın’ın ismini ilk televizyonda söylediğimde CHP Muğla örgütünden çok sayıda isim aradı ‘gerçekten aday oluyor mu?’ diye. Bazı arkadaşlarımızda da şaşkınlık yarattı. Muğla’da Aydın Ayaydın isminin öne çıktığını görüyorum. CHP henüz bir aday açıklamadı. Neden Muğla’da böyle bir profil çıkartıyor AK Parti? Türkiye’nin ve Ege’nin hemen hemen bütün illeriyle doğrudan etkileşimli." dedi. 

AKTAŞ: AYAYDIN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMAYA BAŞLADI

Erdoğan Aktaş ise "Bir çalışma ekibi kurmuş, baya yol almış. Aydın Ayaydın, Bodrum’daki su sorunu, köylülerle ilgili tarım sorunu ve ormanla ilgili sorunla ciddi çalışmalar yapmaya başladı." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin