Mısırlı seçmenler sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı

Mısırlı seçmenler Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gitti. Ülkede yerel saatle 09.00'da başlayan oy verme işlemi akşam 21.00'a dek devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Mısırlı seçmenler sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı
AA

Mısır'da Cumhurbaşkanı seçimi başladı.

Seçim yarışında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin yanı sıra Mısır Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Ferid Zehran, Vefd Partisi Genel Başkanı Abdussened Yemame ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer yer aldı.

67 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Mısır'da oy verme işlemi 12 Aralık'ta sona erecek.

SONUÇLAR 18 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Mısır'da Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının 18 Aralık'ta açıklanması ve sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Mısır Ulusal Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ikinci tur oy verme işlemleri yurt dışında 5 - 7 Ocak 2024'te, yurt içinde ise 8 - 10 Ocak 2024'te yapılacak.

SİSİ İLK SEÇİMDE REKOR OY ALMIŞTI

Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 3 Temmuz 2013'te askeri darbe ile devirdi. 

Katılımın bir hayli düşük olduğu Mısır 2014 seçimlerinde yüzde 97 oy alarak cumhurbaşkanı seçilen Sisi, 2018'de yapılan 2'nci cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yine yüzde 97'lik oy oranı ile iktidara gelmişti. 

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin