MISIR ÇARŞISI YANGIN SON DURUM (15 Mayıs 2024): Ölü, yaralı var mı?

İstanbul Eminönü'nde yer alan 363 yıllık tarihi Mısır Çarşısı'nda korkutan çıktı. Oly yerine hemen çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının bir restornanın bacasından başladığı ve çatıya sıçradığı öğrenildi. Peki, Mısır çarşısı yangınında ölü ya da yaralı var mı? İşte Mısır çarşısı yangın son durum...

Google Haberlere Abone ol
MISIR ÇARŞISI YANGIN SON DURUM (15 Mayıs 2024): Ölü, yaralı var mı?

İstanbul'un en çok ziyaret edilen tursitik noktalarından biri olan Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Yangına 60 personel ve 18 araçla müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınmasıyla soğutma çalışmalarına geçildi. Peki, Mısır Çarşısı yangın son durum ne? Ölü, yaralı var mı?

MISIR ÇARŞISI YANGIN SON DURUM

Fatih Eminönü'nde yer alan tarihi Mısır çarşısında yangın söndürüldü. Duman tahliye işlemleri yapılan İBB itfaiyesinin çalışmalarıyla büyük bir felaketten dönülmüş oldu.

ÖLÜ, YARALI VAR MI?

15 Mayıs 2024 tarihinde Mısır Çarşısı'nda çıkan yangında bir ölü ya da yaralı olduğu düşünülmüyor.

MISIR ÇARŞISI NEREDE?

Tarihi Mısır Çarşısı, İstanbul Eminönü'nde Yeni Camii'nin arkasında ve Çiçek Pazarı'nın yanında yer alıyor. İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı, İstanbul'da en çok ziyaret edilen turistik bölgelerden biri. Çarşı'da birçok aktar yer alıyor. Tıbbi ilaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabukları ,kuruyemiş, şarküteri ürünleri, değişik gıda maddeleri gibi birçok ürün satılıyor.

 

MISIR ÇARŞISI TARİHÇESİ

Bizans zamanında Makro Envalos adında bir çarşının şu anki Mısır Çarşısı'nın yerinde bulunduğu rivayet edilmektedir. Şimdiki yapı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından Hassa baş mimarı Kazım Ağa'ya yaptırıldı. Önceleri Yeni Çarşı ya da Valide Çarşısı olarak da anılan bu çarşı, rivayete göre Mısır'dan alınan vergilerle inşa edildi. Bundan dolayı adı 18. yüzyıldan sonra Mısır Çarşısı olarak anılmaya başlandı. 1691 ve 1940'ta iki büyük yangın tehlikesini atlatan Çarşı en son 1940-1943 yılları arasında İstanbul Belediyesi tarafından restore edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin