Milli Savunma Bakanlığı kaynakları TV100'e konuştu. 'Pençe Kilit operasyonunda üsler yanlış yerlere mi kuruldu?' iddialarına yanıt: Asker her şartta gerekeni yapar

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde son bir ayda 21 askerimiz şehit oldu. Yaşananlarla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Terör örgütü üyelerinin intihar saldırısı şeklinde gerçekleştiği belirtildi. Gürel, 1740 rakımlı tepedeki saldırıların perde arkasını anlattı. MSK kaynakları "Pençe kilitlenecek, bahar aylarında nihai temizlik yapılacak." bilgilerini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları TV100'e konuştu. 'Pençe Kilit operasyonunda üsler yanlış yerlere mi kuruldu?' iddialarına yanıt: Asker her şartta gerekeni yapar

TV100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na TV100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, TV100 Ankara Temislcisi Deniz Gürel, İletişimci-Yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan konuk oldu.

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde son bir ayda 21 askerimiz şehit oldu. Yaşananlarla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Gürel o açıklamaları programda aktardı.

Gürel şunları söyledi:

MSB kaynaklarıyla görüştüm. Bana aktardıklarını tv100 ekranlarında sizlere ileteyim. Silahlı kuvvetler orada ne yapıyor, asker tesisatı tam mı şeklinde bazı tartışmalar oluyor. Maalesef aynı üst bölgesine son iki hafta içerisinde iki saldırı oldu. Şehitlerimiz oldu. Gözler Pençe-Kilit harekâtına bir kez daha çevrildi. Türkiye’nin güvenliği adına mücadele eden Mehmetçik ve Türk Silahları Kuvvetleri ile birlikte. Türkiye’nin güvenliği adına mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına buradan Allah kolaylıklar diliyoruz. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları yaptığı açıklamada "Askeri gereklilik varsa asker her şartta görevini yapar. Askerin teçhizatı tam, o bölgeler askerin sürekli konuşlandığı bölgeler değil. O bölgelere asker giderek saldırı olabilecek noktaları tutuyor. O bölgeler temizlenerek daha kalıcı yerleşkeler kuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri o bölgeyi tahkim edip tutarsa kilit kapanacak. Bunu tartışma konusu yapmanın kimseye faydası yok." ifadelerine yer verdi.

Askeri gereklilik varsa asker her şartta görevini yapar. Askerin teçhizatı tam, o bölgeler askerin sürekli konuşlandığı bölgeler değil. O bölgelere asker giderek saldırı olabilecek noktaları tutuyor. O bölgeler temizlenerek daha kalıcı yerleşkeler kuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri o bölgeyi tahkim edip tutarsa kilit kapanacak. Bunu tartışma konusu yapmanın kimseye faydası yok.

Türkiye bu bölgeye artık bahar aylarında temizleyecek. O bölgede iki büyük saldırının yaşanması ve hepimizin gerçekten içini acıtan, üzüntüye boğan teröristlerin ana motivasyonu birincisi dış destek. O bölgede Türk askerinin son noktada olduğunu biliyorlar Gara’ya gelip Pençe Kilit’in, Kilit’ini kapatacağını biliyorlar. Son saldırılarını, intihar saldırılarını yapıyorlar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin