Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den FLAŞ açıklama. Özel okul zamlarına ilişkin konuştu; Uyarıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okul zamlarına ilişkin "Özel okul temsilcileriyle görüştük. Kendilerini uyarıyoruz." dedi. Bakan Tekin, özel okulların yüzde 5 zam yapma haklarının bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den FLAŞ açıklama. Özel okul zamlarına ilişkin konuştu; Uyarıyoruz

özel okul ücreti geçen seneye oranla 2-3 kat arttı. Özel okullar sadece Türk Lirası'nda değil, dolar bazında da fiyat artırımına gitti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  Sincan Şehit Ahmet Gözütok yarıyıl karne dağıtımı programında özel okul zamlarına ilişkin konuştu. 

Tekin, "Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda." dedi.

"YÜZDE 5'E KADAR ZAM YAPMA HAKLARI VAR"

Özel okulların ise başlangıçta okul ücretini kendilerinin belirleme yetkisi olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, "Özel okullarımız TEFE-TÜFE yüzde 5'e  kadar zaman yapma hakları var." diye konuştu.

"UYARIYORUZ"

Özel okul temsilcileriyle görüştüklerini ifade eden Bakan Tekin, "Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayıcılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin