Miami sahilleri Menemen'de olacak. Asıl gösteri şimdi başlıyor sloganıyla vaatlerini açıklayan AK Partili Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan 3 yılda Menemen'i Miami yapacak

Cumhur İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, projelerini açıkladı. Pehlivan, Menemen’i 3 yılda İzmir’in, 5 yılda Türkiye’nin en güzel, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz. Miami sahilleri Menemen’de olacak" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Miami sahilleri Menemen'de olacak. Asıl gösteri şimdi başlıyor sloganıyla vaatlerini açıklayan AK Partili Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan 3 yılda Menemen'i Miami yapacak

Cumhur İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, düzenlenen lansman toplantısında projelerini duyurdu. Sahneye tahta iskemle ile çıkarak herkesi şaşırtan Pehlivan, "Göreve geldiğimizde makam koltuğu bile haczedilmiş durumdaydı. Masamda iskemleyi kullandım" diye konuştu. Pehlivan, "Menemen’i 3 yılda İzmir’in, 5 yılda Türkiye’nin; en güzel, en görsel, en yaşanabilir, en tercih edilen, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz. 27 kilometre sahilimizi bir cazibe bölgesi haline getiriyoruz. Miami sahilleri Menemen’de olacak dersem abartmış olmam" dedi.

YENİDEN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Yerel seçimler için yeniden aday gösterilen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçimi kazanması halinde yapacakları projeleri kamuoyuyla paylaştı. Pehlivan, Tepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen lansman toplantısında, projelerini başlıklar altında topladı.

Miami sahilleri Menemen'de olacak. Asıl gösteri şimdi başlıyor sloganıyla vaatlerini açıklayan AK Partili Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan 3 yılda Menemen'i Miami yapacak

Menemen’e dair video gösteriminin ardından Aydın Pehlivan, sahneye tahta iskemle ile çıktı. Pehlivan'ın sahneye iskemle sandalye ile çıkması katılımcıları şaşırttı. Bunun sebebini açıklayan Başkan Pehlivan, "Göreve geldiğimizde, belediyemiz borçları yüzünden iflas noktasına gelmişti. Hatta başkanlıkta makam koltuğu bile haczedilmiş durumdaydı. Göreve geldiğimde masamda bu iskemleyi kullandım. O günden beri de makam koltuğum bu tahta iskemledir; çünkü nasıl bir belediye devraldığımızı göstermektedir" diye konuştu.
Aydın Pehlivan, Menemen'in, İzmir’in yıllarca unutulmuş ilçesi olduğunu, artık parlama vaktinin geldiğini söyledi. Pehlivan, "Menemen’i 3 yılda İzmir’in, 5 yılda Türkiye’nin; en güzel, en görsel, en yaşanabilir, en tercih edilen, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

400 yataklı hastane: Aydın Pehlivan, sağlık açısından da Menemenlileri çok önemsediklerini ifade etti. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından Yahşelli’de 400 yataklı devlet hastanesi yapılacağının altını çizen Pehlivan, “Menemen’e müjdemiz olsun. Üstelik mevcut hastane binamız da yenilenerek bölgenin en büyük diş polikliniği olacak. Kadınlarımız için yeni dönemde de mamagrofi tarama testlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Şehir müzesi projesi: Menemen’in bugüne kadar bir şehir müzesi olmadığını anlatan Pehlivan, “Bu kapsamda AR-GE müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz kent arşivi birimimizle, 2 yılı aşkın süredir hem sözlü tarih araştırmaları yaptık hem de binlerce materyal topladık. Şimdi bu muazzam eşyalar ve materyallerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için Menemen Belediyemizin karşısındaki düğün salonu önüne, tarihi kaymakamlık binasını aslına uygun olarak yeniden inşa edip, buraya şehir müzesi kazandırıyoruz” diye konuştu.

Miami sahilleri Menemen’de olacak: Menemen’de 27 kilometre sahil şeridinin bulunduğunu, bu potansiyeli kullanamayan tek ilçe olduklarını söyleyen Pehlivan, “Bu dönemde Maltepe Süzbeyli bölgemizde inşallah hemşehrilerimiz denizle ve plajla buluşacak, Menemen’den ayrılma ihtiyacı hissetmeden tatil yapabilme imkanına sahip olacak. Bunun için öncelikle bataklık ve balçık alanı kurutacağız. Ardından bölgedeki balıkçı barınağını daha modern daha işlevsel hale getiriyoruz. 27 kilometre sahilimizi de; bisiklet yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, spor alanları, yürüyüş alanlarıyla bir cazibe bölgesi haline getiriyoruz. Sahilimizde bir de marinanın yer almasıyla birlikte bu bölgeye ticari hareketlilik getiriyoruz. Alana koyacağımız kuş gözlem kuleleriyle dünya çapında doğa fotoğrafçılarının ilgisi Menemen’de olacak ve foto safari düzenleyeceğiz. Miami sahilleri Menemen’de olacak dersem abartmış olmam” şeklinde konuştu.

‘Gözümüz Körfezde’ projesine dair de bilgiler aktaran Pehlivan, sözlerine şunları ekledi:
“Menemen’ime Seyrek’te, 'Gözümüz Körfezde' ismiyle tabiri caizse bir London Eye kazandırıyoruz. Bu dev dönme dolap, değil İzmir’in, değil Türkiye’nin, dünyanın en büyüğü olacak. Buraya ayrıca Açık hava arabalı sinema kazandıracağız.”

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin