Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti

Düzce’de öğle saatlerinde fırtına ile birlikte dolu yağışı etkili oldu. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle bazı tarım arazileri zarar görürken, fırtına nedeniyle de kent merkezinde ağaçlar devrildi. Bursa Uludağ'da ise gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Metrekareye 14 kilogram düşen kar, oteller bölgesini beyaza bürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti

Düzce’de mayıs ayında yağan dolunun büyüklüğü dikkat çekti. Gümüşova ve Cumayeri ilçelerinde öğle saatlerinde fırtına ile birlikte dolu yağışı etkili oldu. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle bölgede kamp yapan kampçılar paniğe kapılarak çadırlarına ve kapalı alanlara sığındı. 

Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti

            Dolu, fındık ve bazı tarım arazilerine zarar verdi.

Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti - Resim : 2

Şehir merkezinde etkili olan fırtına nedeniyle de bazı ağaçlar kökünden söküldü. Şıralık Mahallesi’nde devrilip yolu kapatan ağaç, ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı

BURSA'DA KAR YAĞDI

Bursa Uludağ'da gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Metrekareye 14 kilogram düşen kar, oteller bölgesini beyaza bürüdü.

Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti - Resim : 3

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde havanın soğumasıyla yerini kar yağışına bıraktı. Mart ayında sezonu kapatan oteller bölgesine giden vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Aralıklarla süren yağış nedeniyle kayak pistleri ve Uludağ'ın zirvesi beyaz örtüyle kaplandı.

Mevsimler yer değiştirdi! Mayıs ayında fındık büyüklüğünde yağan dolu dikkat çekti - Resim : 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, metrekareye 14 kilogram kar yağışı düştüğü bildirildi. Akşam etkisini azaltacak olan kar yağışının, gece yarısından sonra yerini sağanağa bırakması bekleniyor.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin