Metro kullananlara güzel haber. Borçlanma isteği kabul edildi: İBB 100 yeni metro alacak. 150 milyon euro borçlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyenin Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı ile Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatlarında kullanılması için 100 metronun alınmasına ilişkin 150 milyon euro dış borçlanma isteği kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Metro kullananlara güzel haber. Borçlanma isteği kabul edildi: İBB 100 yeni metro alacak. 150 milyon euro borçlanacak
AA

İBB Meclisi, aralık ayı üçüncü oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Meclis'te Kadıköy-Kaynarca-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda kullanılmak üzere 100 metro aracının temini ve işletmeye alma işi için dış borçlanma talebinde bulunuldu.

100 araçtan 64'ünün M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda, 36'sının ise M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda kullanılacağı kaydedildi.

SEFER SIKLIĞI ARTACAK

Araç teminiyle Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın sefer sıklığının 5 dakika olmasının sağlanacağı belirtilen yazıda, "Mevcut haliyle saatte 70 bin yolcu kapasiteli Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın yolcu sayısında yüzde 26 oranında, yolcu şikayeti sayısında ise 15 kat artış meydana geldiği, mevcut tren setinin daha yoğun kullanılmasına ve bakımlarının sekteye uğramasına bağlı olarak arıza sayılarında artışlar meydana gelebileceği gibi problemler öne çıkmaktadır. Proje sayesinde bu problemlere çözüm eşliğinde sefer sıklığının 5 dakikadan 4 dakikaya düşürülmesiyle hizmet iyileştirilmesinin yanı sıra yüksek trafik sıkışıklığının, hava ve gürültü kirliliğinin ve karbon emisyonlarının önemli ölçüde azaltması ve yolculara daha güvenli ulaşım hizmeti sağlanacaktır." denildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Proje için ek finansman ihtiyacının belirtildiği yazıda proje için 230 milyon euro, KDV ve sigorta primi tutarı da ilave edilerek dış borçlanma yapılabilmesi talep edildi.

Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından incelendi. Bu kapsamda 150 milyon euro, KDV ve sigorta primi tutarı da ilave edilerek dış borçlanma yapılabilmesi için İBB Başkanına yetki verilmesi şeklinde revize edildi.

Revize edilen haliyle oylanan madde, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin