Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini duyurarak, vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde çağrı yaptı. Bir uyarı da AFAD'dan Muğla'ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı!

Ege Denizi'ne fırtına geliyor. 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Ege Denizi’nde rüzgarın, yarın (salı) günün ilk saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama v.b. olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

MUĞLA’YA TURUNCU KODLU UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Muğla bölgesi 5 Mart Salı günü gök gürültülü ve sağanak yağışın etkisinde kalacak.

Yapılan uyarıda, “5 Mart Salı günü; (yarın) Muğla'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” denildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin