Mersin'de tehlikeli olay. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın oğlu Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ozan Bozdoğan'ın aracı tarandı

Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın oğlu Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ozan Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olay yerinden ilk görüntüler...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de tehlikeli olay. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın oğlu Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ozan Bozdoğan'ın aracı tarandı

Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidiyor. Seçim öncesi Mersin'de korkutan bir saldırı yaşandı.

Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan'ın oğlu Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Ozan Bozdoğan'ın aracı tarandı.

31 Mart Seçimleri için Haluk Bozdoğan CHP'den aday olamayınca oğlu Ozan Bozdoğan Memleket Partisi'nden aday yapılmıştı.

Memleket Partisi'nden açıklaması yapıldı:

Tarsus Belediye Başkan Adayımız Ozan Bozdoğan’ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Belediye Başkan Adayımızın sağlık durumu iyidir. Bu kurşunlar yalnızca Memleket Partisi’ne ve adayımıza değil, demokrasimize ve Tarsus halkının iradesine karşı sıkılmıştır. Bu alçakça saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar derhal yakalanmalıdır. Saldırılarınıza, baskılarınıza ve alçaklığınıza asla boyun eğmeyeceğiz.

"KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de şu açıklamayı yaptı:

Alçakça düzenlenen silahlı saldırıyla bizleri korkutabileceğini zannedenler; korkmayacağız, susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Memleket Partisi dimdik ayakta!

NELER YAŞANDI?

Akşam saatlerinde bir programa katılmak üzere Tarsus ilçesine bağlı Yüksekköy Mahallesi'ne giden Memleket Partisi Tarsus Belediye başkan adayı Ozan Bozdoğan'ın seçim çalışmalarında kullandığı park halindeki minibüse pompalı tüfekle kurşunlandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak üzere çalışma başlattı. Memleket Partisi'nin adayı Bozdoğan'ın babası Memleket Partili mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da olayın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın bir yıl önce tehdit edildiği, o dönem savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bu arada Haluk Bozdoğan'ın saldırı sonrası bir mahalle toplantısına gittiği ve üzerinde çelik yelek bulunduğu görüldü.

NE DEMİŞTİ?

Başkan Bozdoğan aday olamayınca, “Ben “Tarsus; oyun oynanacak, hainlik yapılacak, ateşe atılacak bir kent değil sözlerini her yerde her daim ifade ettim. Tarsus’un dört siyasi partisi MHP, CHP, DEM VE İYİ PARTİ tamamen demokratik hakkımızı gasp ederek bu imza attılar. Ben meydanlarda hep dürüstlüğü ve ahlakı anlattım. Anayasa Mahkemesine kişisel başvurumu yapacağım ve oradan çıkacak sonucu halkım da ben de gayet iyi biliyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Peki, bu karar Haluk Bozdoğan’ın lehine geldiğinde seçim şaibeli bir seçim olacak. Şu an da bile şaibeli bir seçim ama kimse bu noktaya dokunmadı, anlatmadı” açıklamasını yapmıştı.

“OĞLUMLA SİYASİ BİR YOL ARKADAŞLIĞINA BAŞLADIK”

Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Ozan Mehmet Bozdoğan ile ilgili de, “Evet, oğlumla siyasi bir yol arkadaşlığına başladık. Bir baba görmek istediği duyumsamak istediği anımsamak istediği ve ona mutluluk vereceği birçok şeyi evlatları ile yapar. Doktor olarak hizmet verirken yüzlerini fazla göremedim, 1993 doğumlu oğlum. Muayeneden gelirken saat 2 buçuk olurdu sadece alınlarından öperdim. Sabahın 6’sında tekrar göreve giderdim. Hem kızım için hem oğlum için böyleydi. Şu an mutluyum oğlumu görebiliyorum, tartışabiliyorum. Onunla paylaştığım bu kent birlikte yönetilir.” demişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin