Merkez Bankası'nın yeni başkanını ilk tv100 duyurdu. Candaş Tolga Işık Merkez Bankası Başkanlığı için Fatih Karahan'ın isminin öne çıktığını söylemişti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istedi. Candaş Tolga Işık tv100'de Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında yaptığı açıklamada "Ben Fatih Karahan isminin bir adım daha önde olduğunu görüyorum." ifadesini kullandı. MB'nin yeni başkanının ismi ilk kez tv100'de duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'nın yeni başkanını ilk tv100 duyurdu. Candaş Tolga Işık Merkez Bankası Başkanlığı için Fatih Karahan'ın isminin öne çıktığını söylemişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada  görevinden affını talep etti. tv100'de Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına bağlanan Candaş Tolga Işık, Merkez Bankası ile ilgili kulis bilgisini paylaştı.

Candaş Tolga Işık, verdiği kulis bilgisinde MB'nin yeni başkan adayları arasında İsmail İlhan Hatipoğlu, Cevdet Akçay ve Fatih Karahan'ın isimleri var ancak Fatih Karahan'ın isminin öne çıktığını duyurdu.

Bu açıklamadan sonra Resmi Gazete'de Fatih Karahan'ın yeni MB başkanı olduğu duyuruldu. Böylece Türkiye yeni Merkez Bankası'nın başkanını kim olacağını ilk olarak TV100'den öğrendi.


Işık'ın kulis bilgisi şu şekilde: 

BAKAN  ŞİMŞEK KİMİ ÖNERDİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önerisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3 isim yüz yüze görüşme yaptı. Bu üç isim; İsmail İlhan Hatipoğlu, Cevdet Akçay ve Fatih Karahan. Bu üç ismi öneren Mehmet Şimşek. Bu görüşmenin neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karar bu gece açıklanacak.

FATİH KARAHAN ÖNE ÇIKIYOR

Benim duyduğum kadarıyla Cevdet Akçay ve Fatih Karahan ismi çok güçlü. Ben Fatih Karahan isminin bir adım daha önde olduğunu görüyorum. Son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan. Cevdet Akçay, Merkez Bankası politikaları konusunda çok etkin. Bakan Mehmet Şimşek'in de çok güvendiği isimlerden birisi. Onun ismi de bu isimler arasında en iddialı olanlar arasında.

"PROGRAMA SADIK KALINACAK"

Bütün Maliye ve Cumhurbaşkanlığı kaynakları aynı şeyi söylüyor; bu işin patronu Mehmet Şimşek ve sürecin içinde alınan kararlarda onun yönlendirmesi ve önerisi var. Şimşek ve Erdoğan'ın en çok üzerinde durduğu konu programa sahip çıkılması. Kişilerden, atamalardan önce programın istikrarına, devamlılığına sahip çıkılması

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin