Merkez Bankası Başkanı Erkan o iddialara sert çıktı: Asılsız haberler asla kabul edilemez. Sorumlular hakkında yasal haklarımı kullanacağım

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kendi ve ailesiyle ilgili olarak medyada çıkan "Merkez Bankası'nın sosyal tesisi aileye tahsis edildi" haberlerine dair sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Erkan, yaptığı açıklamada, "Bu gerçek dışı iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü özellikle kamuoyuyla paylaşmak isterim. Sorumlularla ilgili gerekli yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Başkanı Erkan o iddialara sert çıktı: Asılsız haberler asla kabul edilemez. Sorumlular hakkında yasal haklarımı kullanacağım

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Ailesinin, TCMB Sosyal Tesisi ve İzmir kampını özel olarak kullandığı anne Gamze Erkan da çalışanlara talimat verdiği iddia edildi. 

İddiaya göre bir Merkez Bankası çalışanı, Bankanın Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın talimatıyla işten çıkarıldı. 

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre söz konusu çalışan bankada Erol Erkan’a bir oda verildiği iddiasıyla da CİMER’e şikayette bulunmuştu.

ERKAN AÇIKLAMA YAPTI

 Hafize Gaye Erkan bu iddialar sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

ÇÖMEZ SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan ile ilgili iddiaları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu.

Çömez, Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde CİMER’e yapılan şikayet ile ilgili haberi anımsatarak şu soruları yöneltti:

"T.C. Merkez Bankası Başkanı Sayım Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'a T.C. Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'ın T.C. Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur?

Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın T.C. Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin