Merkez Bankası Başkanı Erkan Hafize Gaye Erkan, Forbes dergisinin listesinde: Bir ilke imza attı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Forbes'in, 2024'te takip-dikkat edilmesi edilmesi gereken kadınlar listesine girdi. İşte Erkan ile ilgili yapılan değerlendirme....

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Başkanı Erkan Hafize Gaye Erkan, Forbes dergisinin listesinde: Bir ilke imza attı

Ekonomi dergisi Forbes, 2024'te takip-dikkat edilmesi edilmesi gereken kadınları duyurdu. Listede Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da ismi yer aldı. 

Forbes dergisi, "Dünyanın En Güçlü Kadınları" başlığı altında 100 kişilik listeyi açıkladı.
Forbes, listede yer almasa da kariyerinden yükselişte olan etkileri artıran kadınları da belirledi. Ekonomi dergisi bu isimleri 2024'te takip edilmesi/dikkat edilmesi gereken kadınlar olarak listedi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da bu isimlerden biri olarak gösterildi. 

"BİR İLKE İMZA ATTI"

Dergide Erkan ile ilgili yer alan değerlendirmede, "Hafize Gaye Erkan, bu yıl Türkiye'de merkez bankası başkanlığına seçilerek bir ilke imza attı. Erkan, Türkiye'de bu göreve gelen ilk kadın oldu. Ayrıca yüksek enflasyon eğilimlerinin ülke üzerinde de ekonomik baskı yarattığı bir dönemde bu görevi üstlendi. Eski Goldman Sachs bankacısı olan Erkan, tüketici ve yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini yeniden tesis etmekle görevlendirildi" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin