Meral Akşener'e büyük şok! İYİ Parti'nin İstanbul adayı çekildi. İlk açıklama geldi. İşte İYİ Parti'nin yeni İBB adayı

TV100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin İBB adayı Ali Fatinoğlu'nun adaylıktan çekildiği kulis bilgisini paylaştı. Fatinoğlu, Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "Evet, geçen hafta bana adaylık resmi olarak teklif edildi ancak ben karşılıklı uyumsuzluktan dolayı adaylıktan çekildim" dedi. Yarkadaş, Fatinoğlu'nun yerine İYİ Parti'nin İBB için aday göstereceği ismi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'e büyük şok! İYİ Parti'nin İstanbul adayı çekildi. İlk açıklama geldi. İşte İYİ Parti'nin yeni İBB adayı

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e şoke eden gelişme ortaya çıktı.

İYİ Parti ile ilgili kulis bilgisi veren Yarkadaş şu ifadelere yer verdi:

"ALİ FATİNOĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ"

Yarkadaş "İYİ Parti Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcıları Buğra Kavuncu ve Burak Akburak geride bıraktığımız pazartesi günü İYİ Parti adına iş insanı Ali Fatinoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını resmi olarak teklif ettiler. Ali Fatinoğlu geçen hafta Buğra Kavuncu ve Burak Akburak ile yaptığı görüşmede İBB adaylığını kabul etmiş olmasına rağmen adaylıktan dün çekildi. Bugün Ali Fatinoğlu’nu aradım. Dedim ki “Ali Bey İBB Adaylığını kabul ettiğiniz ardından da çekildiğinizi duydum doğru mu?” dedim. “Evet, geçen hafta bana adaylık resmi olarak teklif edildi ancak ben karşılıklı uyumsuzluktan dolayı adaylıktan çekildim ve bunu İYİ Parti Genel Merkeze de bildirdim” dedi."

"KARŞILIKLI UYUMSUZLUKTAN DOLAYI ÇEKİLİYORUM"

“Karşılıklı uyumsuzluk nedir?” diye sordum. Şunu söyledi Ali Fatinoğlu “Birlikte siyaset yapma yoluna çıktığım arkadaşlarımla ilgili detaylı bilgi vermem bana yakışmaz. Ben sadece karşılıklı uyumsuzluktan dolayı çekiliyorum” dedi. “Meral Hanım ile konuştunuz mu?” Dedim. Meral Hanım ile de konuştum. “Kendisine de çekildiğimle ilgili bilgi verdim” dedi. “Bundan sonra ne yapacaksınız?” dedim. AK Parti’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir’in kendisine “Bana destek ol” dediğini, bu konuda henüz bir cevap vermediğini söyledi.

"İYİ PARTİ'NİN ADAYI BUĞRA KAVUNCU OLACAK"

Ben sonra İYİ Partili yöneticileri, kaynaklarımı aradım. Dedim ki “Ali Fatinoğlu adaylıktan çekilmiş. İstanbul adayınız kim olacak?” Söyledikleri şey şu “İYİ Parti’nin İstanbul adayı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu olacak.” Buğra Kavuncu’yu Meral Hanım adaylığa zorladı. Güvenilirlik testine soktu. Çünkü Buğra Kavuncu Ekrem İmamoğlu’na karşı aday olmak istemiyordu.

ALİ FATİNOĞLU KİMDİR?

Ali Fatinoğlu, 1962 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda okuyan Fatinoğlu, Bakırköy Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuş ve master yapmıştır.

Ali Fatinoğlu'nun ilk iş deneyimi, Teftiş Kurulu sınavını kazanarak Anadolu Bankası'nda Mali Tahlil ve Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak çalışmak oldu. İkinci işi ise, Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde Hamidiye Suları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işletmeleri oldu. 1 Haziran 1988 tarihinde İGDAŞ, Deniz Otobüsleri, Metro, Halk Ekmekler, Asfalt Fabrikası, Beton Fabrikası, İstanbul İmar LTD., gibi bütün bu şirketlerin hepsinin sorumluluklarını oluşturan grubun başına getirildi.

26 yaşındayken, ismi "Altın çocuk" olarak anılan Ali Fatinoğlu, 6 aylık bir süreç içerisinde 8 tane belediye şirketini kâra geçirdi. 1 Haziran 1989 tarihinde yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile devlet işlerinde çalışmama kararı aldı. İstanbul Birinciliği Aldı Siyasete ANAP Bakırköy ile atılan; Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi'nin torunu olan Ali Fatinoğlu, Bakırköy Kart projesini çıkardı.2000'de yılın en başarılı genç girişimcisi ödülüyle 2002'de Dünya Gazetesi'nin düzenlediği, "Dünya en başarılı işadamları" yarışmasında İstanbul birinciliği ve Türkiye ikinciliği ödülünün sahibi oldu.Ağabeyi ile 30 yıl önce kurduğu firması ile 4 ayrı sektörde dünya markası olmuştur. 78 ülkeye ihracat yapan Fatinoğlu Holding'in ortağıdır.Londra Borsası ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜKONFED) ortak yaptıkları çalışma sonunda 2013-2016, Türkiye'nin en parlak 100 firması belirlenmiş ve Ali Fatinoğlu'nun firması 57'nci seçilmiştir. 1987 yılında Fatinoğlu Holding'in temellerini atan iki kardeşten biri olan Ali Fatinoğlu İstanbul Bakırköy'den Belediye Başkan Adayı olmuştur. İstanbul Beylikdüzü'nde 6 adet, Elazığ'da 3 adet fabrikada üretim yapıyor. Macaristan Budapeşte'de ve İtalya Brescia 'da 2 ayrı şirketleri çalışıyor. Fatinoğlu Holding Elazığspor'a sponsor oldu ve Elazığspor'un yeni ismi Sanica Boru Elazığspor oldu.Ali Fatinoğlu'nun babası Abidin Nesimi Fatinoğlu'dur. Yazar, düşünür olan Abidin Nesimi aslen Bingöl Kiğı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. 4 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmiştir. Ali Fatinoğlu baba tarafından aslen Bingöl'lüdür.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin