Meral Akşener sessizliğini bozdu: YSK tarihine bir leke daha sürmüştür

27 Nisan'da seçimli kongre kararı alan ve aday olmayacağını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ordu seçimleri için sessizliğini bozdu.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener sessizliğini bozdu: YSK tarihine bir leke daha sürmüştür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine yönelik Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunun reddedilmesine ilişkin X hesabından açıklamada bulundu.

Akşener'in açıklamasında şunları kaydetti:

Seçim şaibelerine karşı bu kadar istikrarlı olarak adaletsiz, ciddiyetsiz ve basiretsiz kararlar veren bir Yüksek Seçim Kurulu, bizden başka hiçbir ülkeye nasip olmamıştır... 98 bin oyun geçersiz olduğu, kullanılmayan zarf ve oy pusulalarının havalarda uçuştuğu, sandıkların başında 'partili' devlet memurlarının bulunduğu ve daha birçok garabetin kanıtlarla ortaya konulduğu Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarımıza, YSK bugün red kararı vermiş...

YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz'ın sandıkta milletimizden aldığı helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur. Kendini hala millet iradesinden üstün görenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki doğruların elbet bir gün ortaya çıkmak, hakkın da elbet bir gün sahibini bulmak gibi çok güzel bir huyu vardır...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise şu açıklamayı yaptı:

Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu’daki haklı itirazımızı REDDETMİŞTİR.

Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar❓

Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır❗️

Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur.

GERÇEKLER BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise “Gerçekler bir kez daha kazandı” dedi.

Güler, sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Haklının acelesi yoktur. Ordu’nun ismine, Orduluların iradesine leke sürmeye çalışanların aksine, gerek seçim sürecinde gerekse de seçimin ardından ahlaki değerleri ve ilkeli siyaseti önceleyerek, erdemli bir tavırla mücadelemizi sürdürdük.
Alçalmadan yükselmek gerekliliğini her fırsatta vurguladık. Ordu halkının iradesine gölge düşürmeye çalışan kirli odakların yoğun mesaisine rağmen, haklı olmanın verdiği özgüven ve vakar ile hukukun kararını sükûnetle bekledik.
Fetövari söylemler ve eylemlerle kirli siyaset yapanların tüm manipülasyonları önce hemşehrilerimiz nezdinde, akabinde de Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar ile hukuk nezdinde yok sayılmıştır.
Gerçekler bir kez daha kazandı. Hayırlı olsun Ordu”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin