Memleket Partisi seçimde işbirliğine kapıyı kapatmıştı. Partinin İstanbul adayı olacağı söylenen Mehmet Sevigen tv100'e konuştu

Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, yerel seçimlerde Memleket Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan bir isim olarak ön plana çıkıyor. Sevigen, tv1000'de Pınar Işık Ardor'un moderatörlüğünde katıldığı Akşam Raporu programında yaptığı açıklamada, "Adaylığım henüz kesinleşmedi. Muharrem Bey ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer böyle bir karar alırsak, büyük bir kararlılıkla gireceğiz ve kazanmak için yarışacağız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Memleket Partisi seçimde işbirliğine kapıyı kapatmıştı. Partinin İstanbul adayı olacağı söylenen Mehmet Sevigen tv100'e konuştu

Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, gazeteci Nedim Şener, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı. Seçimde Memleket Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Sevigen, Akşam Raporu’nda açıklamalarda bulundu.

Aday olacağı yönündeki tartışmalara ilişkin Sevigen "CHP arkadaşlar bana soruyorlardı, ‘aday olacak mısın, niye olmak istiyorsun?’ diye. Ben de Muharrem Bey’i yanınıza alın, birleşelim beraber olalım. Bizim başka istediğimiz yok. Almazlarsa toplumu birleştirmek lazım. Başka türlü bir seçenek koymak lazım. Bütün adaylar sıfırla başlıyor. Laf olsun diye birine seçim kaybettirelim, birine seçim kazandıralım diye aday olmak istemiyorum. İstanbul’un hali ortada. 5 yıllık dönemde Ekrem Bey’in çok fazla iş yapmadığı ortada. Yaptığı bir işle gündeme gelmiyor, hep kavgayla gündeme gelir. Sadece aklımıza Saraçhane’de 2 bin taneye arabayı topladı. Başka bir şey geliyor mu? Topluma seçenek sunmak lazım." dedi.

'SEÇENEK SUNMAYA ÇALIŞIYORUM'

Sözlerini sürdüren Sevigen "CHP’li, DSP’li, eski SHP’liler bizimle beraber görev yapmış bütün arkadaşlarla 2 gündür görüşüyorum. 2 resim koyacağız bu mu CHP yoksa bu CHP mi? Ortaya 2 fikir koyacağız. PKK’ya terör örgütü diyemeyen bir insanın, senin belediye başkanını aşağılayan faşişt diyen bir insanlarla bir diyalog kuracak mısın? Yoksa bu tarafta tertemiz demokratik solcu, Atatürkçü bir seçeneği ortaya koyduğumuzda aday olurum. Böyle bir seçenek sunmaya çalışıyorum." ifadelerine yer verdi.

İnce ile görüşmeler yaptığını belirten Sevigen "Ben seçime laf olsun diye girmem. Ankara görev yaptığım zaman İstanbul’a yaptıklarımı sıralasam İstanbul’u dörde katlar. Adaylığım daha belli değil. Muharrem Bey ile konuşuyoruz.  Böyle bir şey olursa büyük gireceğiz, kazanmak için gireceğiz. Laf olsun diye seçime girmeyeceğiz. Bir hafta on güne kadar belli olacak. Bu süre zarfında görüşmeler yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin