Meclis'te Can Atalay krizi. Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığını fırlatan vekil konuştu: Dayanamadım, fırlattım

Dün TBMM'de TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edildiğine ilişkin kararı okunmuş ve Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüştü. Bunun ardından Meclis'te tartışmalar yaşanmış ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatmıştı. Bankoğlu o anları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te Can Atalay krizi. Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığını fırlatan vekil konuştu: Dayanamadım, fırlattım

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve AYM’nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği dün TBMM'de düşürüldü. 

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ kararı okuduğu sırada kendisine tepkiler yükseldi. Başkanlık divanına yürüyen milletvekilleri Bozdağ'ın önüne 'Can Atalay'a özgürlük' dövizleri tuttu. Islıklarla protesto edilen Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatıldı.

Can Atalay hakkındaki kararı okuyarak milletvekilliğini düşüren TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu konuştu.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, konuya ilişkin Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada, “Planlı bir şey değildi anayasayı göstermeye gittim ama dayanamadım fırlattım” dedi.

 "MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK"

Öte yandan konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir açıklama yapmış ve "Millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez. Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır” demişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin