Meclis'in gündeminde hamsi var: Balıkçılardan boy talebi

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, Karadeniz'deki balıkçılardan balık boylarının düşürülmesiyle ve artırılmasıyla ilgili talepler geldiğini ve akademisyenlerin görüşlerini aldıktan sonra karara varacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'in gündeminde hamsi var: Balıkçılardan boy talebi

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, saha incelemelerinde Karadeniz'deki balıkçılardan hamsi boylarıyla ilgili farklı talepler geldiğini belirtti.

'TALEPLER GELDİ' 

Karayel "Avlanan balık boylarının düşürülmesiyle ve artırılmasıyla ilgili talepler geldi. Birbiriyle mütenakız bu tip taleplerle ilgili akademisyenlerin görüşlerini alıp, hangisinin doğru olduğunu tespit edip, doğru neyse onu raporumuza geçirmek istiyoruz" dedi.

TBMM'de balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamladı.

Komisyon Başkanı İsmail Emrah Karayel, çok ciddi bir saha çalışması yaptıklarını, en uzun çalışmayı da Karadeniz'de gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karayel, tüm bölgelerde balıkçılarla görüştüklerini ve farklı taleplerle karşılaştıklarını anlattı. Balıkçıların mazot ve yakıtlardan alınan ÖTV ile ilgili talepleri olduğunu, tekneler ve çeşitli av araçlarıyla ilgili de talepler geldiğini belirtti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin