Marmara'da batan gemi denizden çıkarılmayacak. Batan gemiyi kurtarma çalışmalarında 7'nci gün

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan "Batuhan A" isimli geminin çalışmalar bittiğinde eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağı açıklandı. Batan gemide arama kurtarma çalışmalarında yedinci güne girildi.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da batan gemi denizden çıkarılmayacak. Batan gemiyi kurtarma çalışmalarında 7'nci gün

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve 2 kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 4 mürettebat için yürütülen arama kurtarma çalışmaları 7. gününde devam ediyor.

2 MÜRETTEBATIN GEMİDE OLDUĞU BELİRLENDİ

Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batıp deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü.

Battığı pozisyonun arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştıracağı değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi de yapıldı.

Sonar cihazıyla yapılan incelemede kayıp 6 mürettebattan 2’sinin gemi enkazında olduğu tespit edildi.

İKİ MÜRETTEBATIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda gemide aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç ve yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerine ulaşıldı.

30 DALGIÇLA 4 SAS KOMANDOSU GÖREV ALIYOR

9 gemi, 2 uçak, 1 helikopter ile 572 personel katıldığı çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nın özel eğitimli birinci sınıf 19 dalgıcı ilk günden itibaren görev alıyor. Çalışmalara 6'ncı günde, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) bağlı 4 dalgıç da katıldı. Kıyı Emniyeti'ne bağlı 11 dalgıç da acil müdahale için Nene Hatun römorköründe hazır bekletiliyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin