Marmara Denizi'nde deprem! AFAD büyüklüğünü açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Ahmet Ercan uyardı: İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor

AFAD'ın verilerine göre Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı. Beklenen büyük İstanbul depreminden önce 5.5 ve 6 büyüklüğünde depremlerin meydana geleceğini ifade etti. "İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Marmara Denizi'nde deprem! AFAD büyüklüğünü açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Ahmet Ercan uyardı: İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor

AFAD tarafından açıklanan son dakika bilgilerine göre Marmara Denizi'nde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 09.21 sıralarında merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem kaydedildi. Yalova'ya 2.42 kilometre uzaklıktaki deprem yerin 9.71 kilometre altında gerçekleşti. AFAD depremin büyüklüğünü ise 3.5 olarak açıkladı.

Çevre illerle birlikte İstanbul'da da hissedilen deprem kısa süreli panik yarattı.

YALOVA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Yalova Valisi Hülya Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi merkezli 3,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da da hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Ercan, "Bizler 4'ten daha küçük olan sarsıntılara deprem değil, depremcik diyoruz. Bu depremcilerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesi söz konusu değil.” dedi.

Depremin beklenen büyük İstanbul depreminin ayak sesleri olmadığını söyleyen Ercan, "Dolayısıyla Kuzey Marmara'da deprem olmadan önce bunun gibi hatta bundan çok daha büyük 5, 5.5 ve 6 büyüklüğündeki depremleri bizler göreceğiz.” açıklamasını yaptı.

"İSTANBUL DEPREMİ YAKLAŞIYOR”

Uzman Ercan şöyle devam etti:

Bu depremden bağımsız olarak ise İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor. Ancak denildiği gibi 'kapının ağzında' gibi bir durum söz konusu değil. 24 yıldır her an deprem olacakmış gibi açıklamalar yapılıyor ama işte bugünlere kadar geldik. Bu tezlerin doğru olmadığı zaman içerisinde anlaşıldı.

"2045'TEN ÖNCE BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM"

Ben 1999 yılından bu yana söylediğim gibi İstanbul'da 2045'ten önce büyük bir deprem beklemiyorum.

 

 

KAHRAMANMARAŞ DA SALLANDI

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde de bir deprem kaydedilmişti. Yine AFAD tarafından açıklanan verilere göre sabah 08.55 sıralarında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçülmüştü.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin