Olay, 25 Kasım'da gece saatlerinde Mardin Kızıltepe ilçesi Turgut Özal Mahallesi Mardin Caddesi'ndeki Hacı Şeyhmus Can Apartmanı'nın 2'nci katındaki dairede meydana geldi. Kaya ailesinden haber alamayan komşuları, mahalle muhtarı ile birlikte kapıyı açarak içeri girdi.
Mardin’de vahşet yaşanmıştı! Küçük kızlarının kahreden görüntüsü otaya çıktı
Mardin'de yaşadıkları dairede annesi Berna Kaya (33) ve babası Mehmet Kaya (37) ile birlikte başından silahla vurulmuş halde ölü bulunan 5 yaşındaki Samyeli Kaya'nın, 4’üncü yaş doğum günü görüntüleri ortaya çıktı.
Evde yapılan kontrolde Mehmet Kaya, eşi Berna Kaya ve çocukları Samyeli Kaya'nın başlarından silahla vurulmuş halde hareketsiz yattığını gördü. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Kaya çifti ile çocukları Samyeli’nin hayatını kaybettiği belirlendi.
Berna Kaya ile kızı Samyeli Kaya'nın cenazeleri, Van'ın Tuşba ilçesinde Akköprü Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Mehmet Kaya'nın cenazesi ise Savur ilçesinin kırsal İşgören Mahallesi'nde defnedildi.
EVDE BOĞUŞMA İZİ, KAPIDA ZORLAMA YOK
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede, silahın evde bulunmadığı tespit edildi. Evde boğuşma izine rastlanmazken, kapıda da zorlanma olmadığı belirlendi. Samyeli'nin cansız bedeninin kanepede, anne ve babasının ise odanın ortasında olduğu saptandı. Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu.